Zaterdag 3e klasse B

Zandvoort begint loodzware reeks met eclatante zege op VEW

De spanning in de zaterdag derde klasse B is om te snijden. Waar het een aantal weken terug gelopen koers leek, staat de top vier nu dicht bij elkaar. Het verschil tussen koploper VVC en nummer vier Zandvoort is slechts vier punten. Zandvoort kent nog een loodzwaar programma, maar begon zaterdag goed aan de serie met een enorme overwinning op VEW.

De ploeg van Laurens ten Heuvel had tijd nodig om zich in het duel te werken, maar zegevierde uiteindelijk met een duidelijke 8-1 overwinning. Toch was de eerste grote kans voor de bezoekers uit Heemstede. Rick den Hollander zag zijn inzet echter op de paal belanden. Daarna was het Zandvoort wat de klok sloeg.

Onder leiding van Nigel Berg werd VEW kapot gespeeld. Het was dan ook niet verrassend dat Berg persoonlijk de score opende met een knappe actie. Hij omspeelde doelman Freek Bouten en schoot hard binnen. Lucas Verstraten schoot daarna zijn ploeg naar een 3-0 voorsprong door twee treffers voor zijn rekening te nemen. De ruststand werd bepaald op 3-1 toen Niels Dekker op slag van rust kon scoren voor VEW.

Zandvoort - Voetbal in Haarlem
Uitblinker Nigel Berg (l) tijdens een eerder duel. (Foto: Cees van Hoogdalem)

Na de rust ging het hard. Patrick van der Oord zorgde snel in de tweede helft voor de 4-1. Lucas Verstraten completeerde zijn hattrick met de 5-1, waarna Koen Michielsen de volgende treffer op het scorebord kon zetten. Zandvoort-trainer Ten Heuvel zal blij zijn met het feit dat Verstraten het net makkelijk weet te vinden. Door de blessure van Jesse de Haan is de topscorer afwezig en zullen de doelpunten door anderen gemaakt moeten worden. Uiteindelijk kreeg ook Nigel Berg een hattrick achter zijn naam. De technisch begaafde speler bepaalde de eindstand met twee treffers op 8-1.

Zandvoort kent de komende weken een loodzwaar programma. Zo staan er duels op het programma tegen alle directe concurrenten. Komende zaterdag begint de serie bij Blauw-Wit Beursbengels, waarna duels tegen VVC (uit), Hoofddorp (thuis) en Kagia (uit) volgen. De laatste reguliere speelronde is Zandvoort vrij.

Alle uitslagen, de stand en het resterende programma vind je op onze klassenpagina.