IJmuiden doet zichzelf tegen Arsenal te kort

Welke voetbalcoach heeft in twintig uur tijd vier of meer punten weten te behalen? Anthony Correia coachte vrijdagavond Telstar naar een 3-1 overwinning op Jong Utrecht en zaterdag zou zijn team van IJmuiden voor hem geschiedenis kunnen schrijven. Het liep echter anders.

Kon IJmuiden niet met de druk omgaan, waren ze niet bij de les, al met hun hoofd bij de derby van komende zaterdag tegen VSV of komen zij simpelweg voetbalkwaliteit te kort? Wie het weet mag het zeggen, maar voor het oog van de voltallige VSV-selectie en hun trainer Paul Meinders deed IJmuiden op sportpark Schoonenberg tegen Arsenal niet wat er van hen verwacht mocht worden.

Brouwer IJmuiden - Voetbal in Haarlem
IJmuiden-aanvoerder Kay Brouwer (Archieffoto: Cees van Hoogdalem)

De eerste mogelijkheid van het duel was voor Arsenal, waardoor IJmuiden-doelman Tom Hoogendijk in actie moest komen. Aanvoerder Kay Brouwer kreeg al vroeg in de wedstrijd een – door arbiter Blommenstein makkelijke gegeven – gele kaart waardoor de centrale verdediger er tegen VSV niet bij zal zijn. Halverwege de eerste helft dacht Arsenal via Thomas Riemens te kunnen scoren, maar Tom Hoogendijk behoedde IJmuiden voor de 0-1 achterstand. Even later ontsnapte Kay Brouwer aan zijn tweede gele kaart, waar deze wel terecht was geweest. Pas na een half uur kwam IJmuiden onder de druk van Arsenal vandaan en creërden zij enkele mogelijkheden.

In de tweede helft tapte IJmuiden uit een ander vaatje, werd Arsenal de verdediging ingedrukt en creëerde de ploeg van Anthony Correia mogelijkheden. Na een knappe combinatie tussen Jeffrey Prinsse en Michel Huisman leek Milan van Essen te kunnen scoren, maar Arsenal-keeper Danny de Lange kon dit voorkomen. De wedstrijd brak open en Arsenal kreeg via Hugo Buizer de kans op de openingstreffer, maar wederom redde Tom Hoogendijk. Kay Brouwer en Jeffrey Prinsse hadden ook de score kunnen openen, maar beiden misten het geluk.

Een kwartier voor het einde counterde Arsenal en op het schot van Clemens Lokin moest Tom Hoogendijk het antwoord nu wel schuldig blijven: 0-1. In de slotfase dacht de thuisploeg recht te hebben op een strafschop toen Kay Brouwer gehinderd werd in het strafschopgebied van Arsenal, maar scheidsrechter Blommenstein dacht daar anders over. Kay Brouwer liet – als ervaren speler en wetende dat hij al geel op zak had – toch in woord en gebaar blijken het daar niet mee eens te zijn. Hij kreeg zijn tweede gele kaart en mocht gaan douchen. IJmuiden gooide met een man minder alles op de aanval waarbij Milan van Essen nog een mogelijkheid kreeg, maar het lukt niet.

Arsenal komt met deze overwinning op de vijfde plaats met 2 punten minder dan Zandvoort. IJmuiden zakt naar de zesde plaats met evenveel punten als Arsenal. Met nog 3 wedstrijden te gaan is er van alles mogelijk, maar volgende week tegen VSV zal IJmuiden vanaf de aftrap alles moeten geven voor de 3 punten anders spelen zij de laatste twee wedstrijden daarna om des keizers baard.

Alle uitslagen, de stand en het gehele programma van de zaterdag derde klasse B vind je op onze klassenpagina.

(Met dank aan Ap Ras)
[sam id=”11″ codes=”true”]