Vierde Divisie

Strijdbaar Velsen komt tekort

Het zit Velsen de laatste tijd sportief niet mee. De nederlagen stapelen zich op, de defensie staat onder druk en aanvallend kan het ook een stuk beter. Het hoog geklasseerde en roemruchte Haagse HBS kwam zondag langs, bezette een 2e plek en heeft al een periodetitel op zak.

Zou Velsen net als ruim een maand terug, koploper SJC, werd toen verrassend met 4-1 aan de kant gezet, hetzelfde huzarenstukje kunnen uithalen? Daar zag het een kwartier wel degelijk naar uit. Toen Marc Kloosterboer met een voorzet bij de 2e paal Tim Groenewoud vond en diens half volley kwam tergend langzaam aan de goede kant van de 2e paal tot stilstand. Er volgden nog wat kleine kansjes maar langzaamaan kwam HBS beter in het spel en haalde na 25 minuten spelen het ultieme rendement uit hun 1e geslaagde aanval. Randje strafschopgebied kegelde Niels van Pelt na een matig wegewerkte Haagse voorzet kiezelhard raak over de grond. Vlak voor rust redde Man of the Match Dennis Flecken zijn team nog met twee prima saves want anders was voor rust het duel wellicht al beslist.

Velsen brengt naar rust aanvallend te weinig

Na rust werd het aardedonker en begon Pluvius zich behoorlijk te manifesteren. Al na drie minuten viel de na later bleek winnende treffer voor de frisse en vaardig combinerende Hagenezen. Marco Mos werd licht getoucheerd door een tegenstander, bleef echter in balans maar kwam daardoor van een meter of 25 plotsklap in perfecte schietpositie. Wat volgde was een fenomenale, verwoestende uithaal met zijn linkervoet en zijn inzet verdween ziedend hard en geplaatst in de rechterbovenhoek;1-2. Natuurlijk probeerde Velsen nog het tij te keren maar moest doelman Dennis Flecken wel heel dankbaar zijn want die redde een aantal keer met buitengewoon, atletisch voetenwerk. Wat Velsen ook probeerde, HBS liet weinig tot niets toe op een kopbal van Floris Reurts na en een afzwaaier van invaller Jur Pluimert. Het was simpelweg te weinig. Doordat een paar concurrenten onderin de volle winst pakten en Velsen voor de 4e keer op rij een nederlaag leed, nadert Velsen met rasse schreden de onderste plekken.

Toch keek Man of the Match Dennis Flecken terug op een behoorlijk duel.’’ We hebben vandaag veel strijd en energie geleverd tegen een goede ploeg die nu bovenaan staat. Natuurlijk zou het heel lekker zijn geweest als we een gelijkspelletje hadden afgedwongen maar dat zat er helaas net niet in voor ons,’’ reageerde de uitblinkende goalie met gevoel voor nuance die snel en kletsnat de warme kleedkamer opzocht en ongetwijfeld op zoek ging naar een verkwikkende warme douche.

Hans Akkerman