Zaterdag 3e klasse B

Olympia Haarlem de morele winnaar

Voorafgaand aan de wedstrijd Stormvogels – Olympia Haarlem was een ding duidelijk. Stormvogels moest winnen om de achterstand op de bezoekende koploper tot drie punten terug te brengen en deze niet verder in het zadel te helpen richting kampioenschap en directe promotie naar de tweede klasse.

De promotie die Stormvogels ook zo graag wil. In de nacompetitie van vorig seizoen schakelden zij Olympia Haarlem uit maar moesten het later in beslissingswedstrijd afleggen tegen EVC. “Promotie is voor dit seizoen opnieuw het grote doel” verklaarde voorzitter Nico Stoker in 433 magazine.

Op een goed bespeelbaar veld was na een paar minuten de eerste mogelijkheid tot scoren voor Yauheni Bryliou van Olympia Haarlem maar keeper Bas Veen wist een vroege achterstand te voorkomen. Er ontstond een voor het publiek leuke wedstrijd. Het collectieve Stormvogels tegen de individuele kwaliteiten van de bezoekers. Stormvogels verstoorde door vroeg te storen de opbouw bij Olympia Haarlem die daardoor de lange bal moesten hanteren.

Milan van Essen had na zo’n 20 minuten de 1-0 op zijn slof maar zijn schot kon geblokt worden door de Olympia Haarlem verdediging. Stormvogels had een licht veldoverwicht, zat Olympia Haarlem op de hielen en drukte ze terug op eigen helft. Vlak voor rust liet Joshua Jansen van Stormvogels zich opzij zetten door Sidney Schmeltz waardoor deze vrij kon inschieten. Hij deed dat te gehaast en schoot over.

Na rust starten beide teams met veel druk naar voren. In de 48e minuut kwam Stormvogels op 1-0. Uit een corner van rechts schoot Milan van Essen op het doel en via de hak van Joshua Jansen was het raak. De vreugde bij de thuisploeg was van korte duur want een minuut later was het Alje Wiltenburg die de stand gelijk trok, 1-1.

Beide teams wenste geen genoegen te nemen met een gelijkspel en het was Milan van Essen die Stormvogels op 2-1 bracht. Hierna kwam Levy van Nispen in het veld en werd het spel van Olympia Haarlem fysieker. De eerste gele kaart die de goed leidende scheidsrechter Arlo Hemkes gaf was in de 61e minuut dan ook voor Van Nispen. Even later kwam deze goed weg nadat hij met gestrekt been inging op Joshua Jansen maar Hemkes was dit ontgaan.

Met Levy van Nispen in de ploeg ging Olympia Haarlem beter voetballen en zette er een tandje bij. In de 70e minuut kopte Yauheni Bryliou uit een corner geheel vrijstaand in de zestienmeter de gelijkmaker binnen, 2-2.

Hierna werd het voetbal bij beide teams onzorgvuldiger. Jeffrey van den Berg en Frank Schilder van Olympia Haarlem kregen nog een gele kaart. In de slotfase kregen beide teams nog wat mogelijkheden maar gescoord werd er niet meer.

Het verschil tussen de koploper en de nummer 2 blijft zes punten zodat de morele winnaar Olympia Haarlem was.