Zondag 3e klasse C

Schoten vergroot zorgen United/DAVO (incl. fotorepo)

Schoten heeft na twee nederlagen weer een wedstrijd om weten te zetten in winst. Op eigen veld werd United/DAVO met 3-1 verslagen.

Schoten begon fel aan het duel. Het zat United/DAVO dicht op de huid en de bezoekers hadden daar zeker in het begin van de wedstrijd de nodige moeite mee. Al na vijf minuten viel de eerst grote kans voor de thuisploeg te noteren, maar Dylan Speelman schoot een voorzet van Sjoerd Auwerda van dichtbij over het doel. Op het kwartier was opnieuw Speelman betrokken bij een gevaarlijke aanval. Ditmaal was het wel raak. Mevlut Gunturk schoot een voorzet van de rappe rechtsbuiten hard binnen.

United/DAVO moest even schakelen na deze achterstand en voor de ploeg het wist was het 2-0. Na een goede actie van Auwerda schoot Lennaert Stuur vanaf 18 meter snoeihard binnen achter Vincent Hofman. Hierna kwam United/DAVO wat meer in het spel voor. Het eerste schot van de bezoekers kwam van Jeffrey van den Berg, maar Schoten-doelman Remy Heruer kon deze vrij simpel pareren. Hierna was het de beurt aan Rick Balaydin. Eerst joeg de spits nog een bal van dichtbij hard over het doel, maar enige momenten later kopte hij een voorzet van Van den Berg in de verre hoek achter Heruer; 2-1. Hiermee werd ook het rustsignaal gehaald.

« van 8 »

Vlak na rust kon Schoten de voorsprong uitbreiden. Na een fout van Ahmet Unalp kwam Gunturk voor Vincent Hofman te staan, echter redde de goalie prima met benen. Het werd een wedstrijd met veel strijd, kleine overtredingen, veel praten maar zeker niet van goed voetbal. Veel kansen vielen er niet meer te noteren, tot zo’n tien minuten voor tijd. Na een goede aanval via Aron Apetz en Sven Bonhof belandde de bal voor de voeten van Stuur, welke zijn tweede van de middag binnen schoot, 3-1. United/DAVO probeerde het hierna nog wel en was via Niels van Dellen nog dichtbij maar scoren deed het niet meer.

Schoten kan door de overwinning weer naar boven kijken. De ploeg uit Haarlem-Noord staat met 16 punten op de zesde plek. Drie punten achter nummer drie Bloemendaal. United/DAVO moet zich juist zorgen gaan maken. De ploeg van Sjoerd Hamann bivakkeert op de tiende positie met maar vier punten voorsprong op het laatst geplaatste VVH Velserbroek.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C vind je op onze competitiepagina.

Foto’s: Voetbal in Haarlem