Rydell Poepon traint mee bij de Koninklijke, HFC wint ook ruim bij Ter Leede

De youngsters bij Koninklijke HFC kijken hun ogen uit op de training.

Nadat eerder Michael Krohn-Dehli meetrainde is nu Rydell Poepon in Haarlem aanwezig om zijn conditie op peil te houden. De bijna 35-jarige is oud-spits van onder andere Ajax, Roda, NAC, Sparta en De Graafschap.

De spits was donderdagavond op de training aanwezig. Gerjan Tamerus startte eerst met een terugblik op de wedstrijd tegen Ter Leede die de ploeg dinsdag in een 1-4 winst omzette.  Jordy Hilterman, Danny Hols en twee keer Roy Castien namen de treffers voor hun rekening.

Tegen Ter Leede wisselde HFC na rust van speelwijze. Naast het vertrouwde 5-3-2-systeem kan HFC ook met drie spitsen acteren.

En tegen Ter Leede werd het 5-2-3-systeem na de rust getest. De ex-Odin-spelers Jim Hulleman, Koen Tros en Sietse Brandsma hebben al ervaring met die speelwijze.

Anthony Correia introduceerde dit concept in zijn eerste jaar bij de Heemskerkers hetgeen leidde tot gemiddeld vijf goals per duel.

Poepon kwam afgelopen jaar uit voor het Turkse Boluspor. Een paar maanden geleden zei hij.

,,Ik sta open voor andere clubs en voel dat ik het profvoetbal lichamelijk nog goed aankan. Ik weet niet of ik trainer zou willen worden, maar ik wil sowieso de papieren halen om mezelf in ieder geval die kans te kunnen geven. Wat voor een trainer ik zou zijn? Ik denk een combinatie van Silooy en Ten Hag, afhankelijk van de leeftijd van mijn spelers. Ik zou een gezellige maar serieuze trainer willen zijn.”

Tekst: Peter Brink