HFC klopt ASV Arsenal en ziet Kuling en Deken – bij vlagen- hun kwaliteiten tonen

HFC kwam dinsdag met twee elftallen in actie. Gertjan Tamerus ging met een deel van de routiniers en een deel van de talenten naar Ter Leede. Frank Korpershoek speelde met de andere helft tegen ASV Arsenal. Het was een walk-in-the park, bij rust was het al 4-0. Voornaamste doel was dat veel spelers zestig minuten of meer in actie kwamen.

 

Openingstreffer

Bij de eerste treffer van de Koninkijke waren direct twee opvallende spelers betrokken. Roy Deken acteerde als linker centrale verdediger. De linkspoot kwam vorig seizoen over van Ajax-zaterdag en kampte met pech en blessures, maar bleek ook vorig seizoen in de voorbereiding tegen Ter Leeede aanvallend behoorlijk wat in zijn mars te hebben.

Hij lanceerde Gillermo Kuling met het hoofd en het talent opende de score. Kuling is één van de ruwe diamanten van HFC. Duizenden dromen geleden acteerde hij in de jeugd van AZ met Rio Hillen en Kian Fitz-Jim, die nu bij AFC Ajax spelen.

Pech

De linksbenige middenvelder weet dat pech en toeval wel degelijk een rol spelen in het voetbal. Na een zware blessure in het verleden ontluikt deze voorbereiding – ook op dit niveau – meer en meer zijn talent.

Voor rust gaf Frank Korpershoek hem tactisch nog een paar tactische aanwijzingen. Na de hervatting viel Kuling op door een sliding in stijl.  Zijn tackle waardoor hij de bal veroverde was hard maar fair en deed denken aan de elegantie en hardheid van Frank Rijkaard.

Payne

Desevio Payne acteerde als rechter wingback 55 minuten en die speeltijd heeft de ex-prof nodig om op tijd wedstrijdfitter te geraken voor de seizoensopening tegen vv Noordwijk.

Hij gaf de assist op de 2-0 van Sietse Brandsma. Mehmut Yuksel scoorde de andere twee treffers. De 3-0 uit een strafschop en de 4-0 door een voorassist van Roy Deken en een assist van Brandsma.

Zaterdag oefent HFC tegen AFC.

Tekst: Peter Brink
Foto: Pim Hols