Ronald Dooijeweerd ook volgend seizoen trainer Velsen

Goed nieuws uit Driehuis. Velsen en trainer Ronald Dooijeweerd hebben de samenwerking met een jaar verlengd.

“We hebben met de technische commissie bij elkaar gezeten. En daar kwam eigenlijk alleen naar voren dat Ronald op dit moment de juiste man voor Velsen is”, aldus voorzitter Marc Bosman.

“Ook de spelersgroep wilde graag door met Ronald. We staan dit seizoen misschien een stuk lager op de ranglijst maar de spelers hebben aangegeven dat het zeker niet aan de trainer ligt. Ze hebben gewoon een aantal keer pech gehad. Zie het als de overwinning van Max Verstappen in de laatste ronde. Dat hebben ze een paar keer tegen gehad. En ze gaan er vanuit dat volgend seizoen beter gaat.” Velsen staat na elf duels op de elfde positie in de zondag hoofdklasse A.

Ook corona gooide voor een groot deel roet in het eten. “Door corona en alles wat daarmee aan maatregelen geldt hebben we met Ronald nog geen normaal seizoen kunnen draaien. Ik ben benieuwd hoe dat straks allemaal wel goed geregeld gaat worden”, vervolgd Bosman.

Wel moet de club op zoek naar een nieuwe assistent. Marcel Looij gaf eerder aan de club aan het einde van het seizoen te verlaten. “We gaan eerst binnen onze club zelf kijken. Mocht dat niet lukken gaan we buiten de club op zoek. Marcel heeft het uitstekend gedaan de afgelopen jaren. We vinden het jammer dat hij de club gaat verlaten.”

Tekst: Danny Prinsen
Foto: Frans van der Horst