Marcel Looij stopt aan einde van het seizoen bij Velsen

Velsen moet op zoek naar een nieuwe assistent-trainer. Marcel Looij verlaat de hoofdklasser aan het einde van dit seizoen.

Looij begon vier jaar geleden als assistent in Driehuis. Hij stopte als hoofdtrainer bij VVH Velserbroek en werd de rechterhand van Martin Haar bij Velsen. “Eerst twee jaar met Martin. Daarna een jaar met Jan Nederburgh en sinds dit seizoen met Ronald Dooijeweerd. Het waren echt topjaren. Met een selectie die er alles voor deed en vooral ook veel voor wilde laten.”

“In de jaren met Martin heb ik veel geleerd. Die bracht de topsportmentaliteit naar Velsen. Jan zette dit voort en dit seizoen zie je dat er toch iets anders gewerkt wordt. Op een manier die ik niet gewend ben. Dat doet niets af aan de samenwerking met Ronald hoor, die is ok. Maar er is een andere uitstraling. Het zou wat mij betreft wat professioneler kunnen. Maar misschien leg ik de lat wel te hoog. Uiteindelijk gaat dat vreten en moet ik voor mezelf kiezen.” 

Dus koos Looij ervoor om nu al bekend te maken dat dit zijn laatste seizoen zou zijn als assistent bij Velsen. “Dan heeft de club alle tijd om naar een opvolger op zoek te gaan. En daarbij heb ik zelf ook de ruimte om om mij heen te kijken. Ik ben nu vrij om te gaan waar ik wil.”

Het liefst staat de trainer volgend seizoen weer zelf als eindverantwoordelijke voor de groep. “Dat zou wel het mooiste zijn. Als er maar ambitie zit bij een club. Liefst een selectieteam. Maar een jonge ambitieuze groep als assistent vind ik ook erg leuk.”

“Zolang de club maar ambities heeft. En dat daar ook naar gehandeld wordt. Je kunt bijvoorbeeld wel eerste klasse willen spelen maar als je maar 1 a 2 keer traint in de week ga je die ambities niet waar kunnen maken. Spelers moeten zich wel willen ontwikkelen en het maximale willen geven. En ik kijk uiteraard ook naar mijn eigen ontwikkeling. ”

Maar eerst wil Looij nog goed afsluiten bij Velsen. “Dat is nu het belangrijkste. En wie weet waar ik volgend seizoen voor de groep sta. Ik hoop dat ik ergens de kans krijg om de manier van werken van Martin Haar ergens in de praktijk te brengen.”

Tekst: Danny Prinsen
Foto: Frans van der Horst