Rick Olthof: “Het zijn allemaal liefhebbers.”

VVH Velserbroek raakt haar meest ervaren speler kwijt. Verdediger Rick Olthof heeft besloten om na drie seizoenen de club uit Haarlem-Noord achter zich te laten. Volgend seizoen verdedigt hij het shirt van zaterdag tweedeklasser HFC EDO.

De 39-jarige Rick Olthof laat aan voetbal in Haarlem weten dat de keuze om op zaterdag te gaan voetballen is gemaakt vanwege zijn gezin. De verdediger speelt zijn hele voetballoopbaan al op zondag en wilde graag tijd vrij maken. “Vanaf nu heb ik dan na al die jaren één dag in het weekend zonder verplichtingen.”

Rick Olthof - Voetbal in Haarlem
Rick Olthof vertrekt naar EDO. (Foto: Cees van Hoogdalem)

De keuze om bij EDO aan de slag te gaan was snel gemaakt. “Ik had al eerder contact met EDO-speler Joost Kuhlman en uiteindelijk hebben we daar werk van gemaakt,” legt hij uit. “Het is een hele leuke groep met allemaal liefhebbers, net zoals ik dat ben. Daarom denk ik dat ik daar goed ga passen. Daarnaast is het dichtbij en een heel leuk niveau om op te spelen.”

Voor Olthof is het de zesde club in zijn lange carrière. Na zijn debuut gemaakt te hebben bij IJmuiden, kwam hij uit voor VSV, RCH en DSOV. De laatste drie seizoenen speelde hij bij VVH en maakte hij de promotie naar de derde klasse mee. Promotie met EDO naar de eerste klasse is het nieuwe doel.