DSK-doelman Brian Koppert naar Odin ‘59

De regio Haarlem raakt één van de meest talentvolle doelmannen kwijt. Brian Koppert vertrekt naar Odin ’59 in Heemskerk om daar de volgende stap te zetten in zijn voetballoopbaan. De Haarlemmer stond bijna drie seizoenen onder de lat bij DSK.

De nog maar 18-jarige Brian Koppert verlaat zijn club DSK om volgend seizoen bij Derde Divisionist Odin ’59 aan de slag te gaan. De doelman is in eerste instantie gehaald voor de B-selectie dat uitkomt in de reserve hoofdklasse, maar Koppert is ambitieus. “Ik wil het hoogste behalen en ik denk dat het daarom nu tijd is om DSK te verlaten,” legt hij uit.

Koppert DSK - Voetbal in Haarlem
Brian Koppert in het doel van DSK. (Foto: H. Opheikens)

De sluitpost kreeg de mogelijkheid om mee te trainen bij Odin ’59 om zijn klasse te laten zien. Nadat zowel de club als Koppert zelf tevreden waren over de gang van zaken heeft de keeper zijn ja-woord aan de club uit Heemskerk gegeven.

Bij DSK is teleurgesteld gereageerd op zijn vertrek. “Maar ze gunnen het met wel,” zegt hij. Vanaf kleins af aan speelt Koppert bij de Haarlemse voetbalvereniging. Op vijftienjarige leeftijd maakte de doelman zijn debuut in het eerste elftal, waarna hij zijn plek niet meer afstond. Enkel een blessure gooide vorig seizoen tijdelijk roet in het eten.

Brian Koppert is niet de enige Haarlemmer die volgend seizoen bij Odin ’59 te vinden is. Levy van Nispen komt over van United/DAVO. Toevallig kennen Van Nispen en Koppert elkaar. “Dat is een vriend van me en het is fijn om iemand te kennen bij een nieuwe club.”