Voormalig HFC-er Rachid el Yaakoubi beëindigt voetballoopbaan

Rachid el Yaakoubi hangt zijn voetbalschoenen aan de wilgen. Zijn overstap van Koninklijke HFC naar Rijsnburgse Boys is door zwaar blessureleed geen gelukkige geworden. Problemen met de kruisband van een linker knie noodzaken hem te stoppen.

Voor de 30-jarige vleugelaanvaller ging het al snel in het seizoen mis. In de zesde competitiewedstrijd – in het thuisduel tegen FC Lisse – scheurde hij de kruisband van zijn linker knie. De revalidatie verliep voorspoedig, waardoor El Yaakoubi na de winterstop zijn rentree kon maken. Helaas voor hem sloeg een aantal weken later op een training het noodlot toe en raakte hij weer ernstig geblesseerd aan zijn knie.

Yaakoubi - Voetbal in Haarlem
Rachid el Yaakoubi in actie voor Kon. HFC. (Foto: konhfc.nl)

El Yaakoubi groeide op in de jeugd van EVC in Edam en FC Volendam. Zijn debuut voor FC Volendam maakte de linksbuiten in 2007 in de wedstrijd tegen HFC Haarlem. Op 1 februari 2008, tegen FC Emmen maakte de vleugelspeler zijn eerste doelpunt in het betaalde voetbal.

In de zomer van 2008 vertrok hij transfervrij naar HFC Haarlem. In zijn eerste seizoen daar kwam hij tot vierentwintig optredens, maar het jaar erna kwam hij tot drie wedstrijden. Nadat zijn avontuur bij HFC Haarlem eindigde kwam hij terecht bij RKAV Volendam om vier jaar later de stap te maken naar Koninklijke HFC. Bij de Haarlemse club kende El Yaakoubi zijn grootste successen. Hij kwam tijdens zijn tweejarig verblijf 52 keer in actie voor Koninklijke HFC en scoorde daarin 12 maal.

(Bron: rijnsburgseboys.nl)