HBC en Joop Böckling blijken een goede match

Joop Böckling is bezig aan zijn eerste seizoen als trainer van zaterdag vierdeklasser HBC. Zijn ploeg uit Heemstede begint de laatste weken zijn draai te vinden en heeft al sinds 6 oktober geen wedstrijd meer verloren. Knap, maar volgens Böckling zit er nog zeker meer in dit jaar.

Na een jaartje clubloos te zijn, is de 63-jarige Böckling weer blij om op het veld te staan. “Ik had al verlengd bij Vogelenzang, maar toen in maart opeens bleek dat er geen compleet team meer gevormd kon worden, moest ik noodgedwongen stoppen. Gelukkig kende ik al wat mensen van HBC en kwamen zij al snel met een belletje met de vraag wat ik dit seizoen ging doen. Dit team is een hartstikke hecht elftal, met veel jongens die al jarenlang samen zijn. De sfeer is fantastisch en iedereen wilt werken voor elkaar. Gelukkig kwamen er ook nog wat jonge gasten uit de zondagtak bij, wat goed is voor de gemiddelde leeftijd.”

Na een wat moeizame start tegen goedlopende teams als Olympia Haarlem en VSV draait HBC de laatste weken een stuk beter. Een knap gelijkspel bij Atletico Club Amsterdam en een zwaarbevochte 1-0 overwinning op Haarlem-Kennemerland zijn toch wel verrassend mooie resultaten. De komende weken zijn belangrijk voor de mannen van Böckling. Tegen teams als DSK en Geel-Wit die lager staan op de ranglijst moeten er punten worden gepakt. En juist tegen dit soort ploegen heeft HBC het lastig. “Tegen Alliance ’22 moet je ook gewoon winnen, maar als je zelf de kansen niet maakt en meegaat in het spel van je tegenstander, verspil je dure punten. De mentaliteit tegen een team als DSK moet net zo zijn als die tegen Olympia Haarlem. Dit moet bij het hele team wel beseft worden.”

Volgens de trainer, die lekker in zijn vel zit bij de club uit Heemstede, zit er nog veel potentie in de huidige selectie. “Op papier heeft HBC meer dan dertig man voor de zaterdag 1 en toch ben je elke week aan het kijken wie er fit is. Speel je met je sterkste elf, dan kan je zeker meedraaien in de top 5. En dat moet ook de ambitie zijn wil je een stabiele zaterdag 1 creëren,” besluit de ervaren Böckling.

Alle uitslagen, het programma en de stand van de zaterdag vierde klasse vind je op onze competitiepagina.

Tekst: Daan Schoonderwoerd
Foto: Chris Konings