Probleemloze zege SVIJ dames 1

apr 1, 2024

Een stil weekend, de wedstrijden die nog gespeeld werden waren al verdeeld onder de verslaggevers, dus  eens kijken naar het damesvoetbal, tenslotte binnen de KNVB nog steeds de snelst groeiende tak.

SVIJ dames strijdt om de titel in de 5e klasse en moest zaterdag tegen de nummer 4 Geuzen Middenmeer. De meiden van Ron Gouda trainen twee keer in de week met altijd een hoge opkomst. Dit zie je ook terug in het voetbal en de resultaten.

Waar het op vrijdag nog heerlijk was met een zalig zonnetje en een temperatuur van rond 17 graden, was het op zaterdag koud en vanaf de eerste tot de laatste minuut viel er een druilerige regen. De wedstrijd kon gelukkig op kunstgras gespeeld worden.

SVIJ aanvoerder Pien Gouda verloor de toss, maar SVIJ mocht de aftrap nemen. Direct een vlotte combinatie vooruit, waar Jalila Boutalek, de vrijstaande Pien Gouda vond en binnen de minuut stond de 1-0 al op het scorebord. Een lekkere opsteker.

Geuzen Middenmeer wilde wel voetballen, maar had het moeilijk met de constante druk van SVIJ. Van achteruit stuurde Michelle van Heerden de organisatie goed aan en de enkele keer dat Geuzen Middenmeer gevaarlijk werd was daar het solide keeperswerk van Amber Dekker.

Na 35 minuten was het Lotte van der Kruis die goed door kwam, de bal afgaf aan Mindel van der Does, die bekwaam afrondde, zo kon SVIJ met een 2-0 voorsprong de rust in.

Coach Gouda had zijn dames opdracht gegeven druk te houden en waar mogelijk ook van uit de tweede lijn te schieten. Iets wat Mindel van der Does in de 52ste minuut ook uitstekend deed. Haar schot was onhoudbaar voor de doelvrouwe van de Amsterdammers en dus 3-0.

De Geuzen, normaal gesproken historisch gezien toch een enorm strijdbaar geheel, had echter niets in te brengen in de tweede helft. Amber Dekker hoefde nauwelijks handelend op te treden.

Mindel van der Does drukte haar stempel heel erg op de wedstrijd, want in de 80ste minuut wist zij na een prima pass van Brenda de Ruiter de 4-0 binnen te schieten en zo haar hattrick te vervolmaken.

SVIJ won eigenlijk eenvoudig met bij vlagen prima combinatievoetbal en blijft zo meedoen. De wedstrijd eindigde onder leiding van de prima arbiter Dennis Romeijn in een klinkende 4-0 overwinning. Ondanks de regen was het een leuke middag.

Woensdagavond mogen de dames weer aantreden. Weer een thuiswedstrijd, om 19.30 tegen de dames van WV-HEDW.