Zaterdag 3e klasse B

Paul Meinders voorspelde overwinning VSV

Hij heeft met de vuist op tafel geslagen. Hij heeft gedreigd, gescholden en gevloekt. VSV wilde de boel afgelasten, Meinders wilde spelen. Uiteindelijk heeft hij het voor elkaar gekregen. Paul Meinders, trainer van VSV-zaterdag 1, wilde koste wat kost voetballen tegen VVA/Spartaan, omdat hij wist dat zijn ploeg voordeel had van de moerassige ondergrond. Na de wedstrijd (3-2 voor de thuisploeg) kan het veld afgeschreven worden, maar is VSV drie dik verdiende punten rijker. En lacht Paul Meinders iedereen uit.

Makkelijk ging het allemaal niet voor de Velserbroekers. VVA/Spartaan is gewend op kunstgras te spelen en de ploeg had zichtbaar moeite met de zware omstandigheden op sportpark De Hofgeest. Maar ook VSV moest er hard voor werken. Na vijf minuten was de grasmat al volledig kapot getrapt, wat het voetballen er niet eenvoudiger op maakte. Dus moest er gebikkeld worden. Dat deed VSV het best. Toch was er Ć©Ć©n Spartaan die zich ook wel thuis voelde op het barslechte veld. De spits van de Amsterdammers was een plaag voor zijn directe tegenstander, Danny Roos, en stond dan ook aan de basis van de 0-1, na twintig minuten voetballen.

VSV deed er lang over om een passend antwoord te vinden. Werken deden ze wel, maar de juiste keuzes maken voorin was een probleem. De gasten schoten VSV te hulp door onnodig hands te maken in het eigen strafschopgebied. Vanaf elf meter kende Raymond Barends geen genade: 1-1. Dat bleek ook de ruststand.

Meteen na de pauze kwam VVA/Spartaan goedkoop aan een 1-2 voorsprong. Onnauwkeurigheid in de VSV-defensie werd koelbloedig afgestraft, keeper Marco Best werd in de korte hoek geklopt. Meinders zag zijn geest al dwalen: En het veld naar de vaantjes Ć©n een nederlaag, dat viel moeilijk goed te praten.

Maar gelukkig voor de trainer toonde VSV karakter. De ploeg streed voor iedere meter en maakte er een boeiende tweede helft van. Vooral Geoffrey Bertholee, na het uitvallen van linksback Dave Hardendood, tot verdediger gepromoveerd werkte zich een slag in de rondte. Michiel Akerboom controleerde het middenveld en Justin Kunst maakte het de Amsterdamse verdediging meer dan lastig. De gelijkmaker kon dan ook niet uitblijven. Een fraaie aanval over rechts werd keurig afgemaakt door Max Hummel.

Twintig minuten voor tijd zette Remco Knol de kroon op een prima eerste seizoenshelft. Vanaf dertig meter waagde hij een schot op doel. De niet al te grote doelman van VVA/Spartaan keek tegen de zon in, zag de bal te laat en mocht hem vervolgens uit de touwen plukken. 3-2.

In het laatste kwartier was het alleen nog maar overleven voor VSV. Marco Best onderscheidde zich met enkele prima reddingen, maar ook de rest van de ploeg verzette zich met hand en tand, tot kramp aan toe. Toen de goed leidende scheidsrechter na zeven minuten blessuretijd voor het laatst floot had VSV niet alleen een directe concurrent verslagen, maar ook het gelijk van trainer Meinders bewezen. Maar een bosje bloemen voor de terreinknecht die komende weken flink aan de gang kan op het hoofdveld zou wel op zijn plaats zijn.

Alle uitslagen, de stand en het gehele speelprogramma vind je op onzeĀ competitiepagina.

Verslag: Marcel Akerboom