Zaterdag 3e klasse B

Moeizame overwinning SV Zandvoort

SV Zandvoort had zaterdag in eerste instantie niets geleerd van de verloren wedstrijd tegen DCG. Een week ervoor kwamen de rode lantaarndragers van toentertijd al vroeg in de wedstrijd op een 1-0 voorsprong. Zandvoort kon voetballen wat het wilde maar een gelijkmaker, laat staan een overwinning, zat er in het geheel niet in. Afgelopen zaterdag, op eigen terrein, ging het aanvankelijk tegen ZSGOWMS, de nummer laatst van dat moment, net zo.

Zandvoort en ZSGOWMS startten beiden fanatiek aan de wedstrijd met spelmomenten aan beide zijden van het veld. Zandvoort had wel wat meer balbezit, maar kon er niets mee, hoewel er wel kansen gecreëerd werden. De gasten echter waren niet gekomen om zich vrijwillig naar de slachtbank te laten voeren, en het doel van keeper Daan Kerkman werd regelmatig ‘bezocht’. Vooral fysiek waren de Amsterdammers stevig bezig. Dat bleek op wel na afloop; scheidsrechter Van Thienen deelde niet minder dan 6 gele kaarten aan ze uit. Zandvoort speelde meer tegen zichzelf en verloor menig duel. Ook de afronding was verre van goed, want kansen deden zich zeer zeker voor. De 0-1 was dan ook niet echt verwonderlijk. Er werden een aantal fouten opgestapeld waarna Faoud Bouttar Zandvoort-keeper Kerkman het nakijken gaf. Op drie minuten na een exacte kopie van een week eerder. Het werd ook de ruststand.

In de rust zijn er in de kleedkamer van Zandvoort harde woorden gevallen. Trainer/coach Ted Saunier moest zijn team wakker schudden, voordat er nog meer schade zou ontstaan. De boodschap kwam aan, want Zandvoort kwam als herboren uit de kleedkamer. Nu was het alleen nog ‘even’ wachten op de gelijkmaker. Die kwam in de 58e minuut. Kas de Vries reageerde uitstekend op het voorbereidende werk van Nigel Berg, die overigens een crime voor de Amsterdamse verdediging was, en schoot zijn ploeg op gelijke hoogte. Nog geen 10 minuten later was het De Vries die Jesse ‘Goudhaantje’ de Haan in stelling bracht. De topscorer van vorig seizoen van de 3e klasse B wist daar wel raad mee en voor het eerste in deze wedstrijd stond Zandvoort op voorsprong. En het was nog niet over. 10 minuten voor tijd wist invaller Patrick v.d. Oord opnieuw De Haan te bereiken waarna de 3-1 een feit werd. Invaller Justin Luiten ten slotte kon diep in blessuretijd, na wat Zandvoorts ‘flipperspel’ in het 16-metergebied van ZSGOWMS, met een fraai schot de eindstand op 4-1 bepalen.

“In de rust zijn er harde woorden gevallen en heeft het team in de tweede helft laten zien dat het over de nodige veerkracht beschikt. ZSGOWMS kwam er niet meer aan te pas en met 4 mooie goals waren we nog mild voor de tegenstander”, was het commentaar van Saunier na afloop.

Alle uitslagen, de stand en het speelprogramma van de zaterdag derde klasse B vind je op onze competitiepagina.

Verslag en foto: Joop van Nes jr.