Zaterdag 3e klasse B

Overbos geen partij voor SV Zandvoort

SV Zandvoort heeft zaterdag overduidelijk laten merken dat het misschien wel titelkandidaat ‘numero UNO’ is in de 3e klasse B. Overbos werd op een pak slaag getrakteerd. Al voor rust was de wedstrijd beslist: 4-1. Uiteindelijk werd het 8-1.

Al in de tweede minuut kwamen de gastheren via een benutte strafschop van Jesse de Haan op voorsprong. Kas de Vries werd binnen het strafschopgebied onderuitgehaald en scheidsrechter Hoovenstat kon niets anders doen dan een strafschop geven. Nog geen 5 minuten later kon Nigel Berg, op aangeven van De Haan, de stand verdubbelen en was er voor Zandvoort geen vuiltje aan de lucht. Overbos probeerde het wel en kwam regelmatig voor het doel van Zandvoort-goalie Daan Kerkman. Het kwam na bijna een kwartier zelfs terug in de wedstrijd. Een vrije schop werd in de 14e minuut door de wind gedragen in de verre bovenhoek geplaatst, 2-1.

Zandvoort-Overbos-Voetbal-in-Haarlem
Bud Water heeft zijn draai gevonden. (Foto: Joop van Nes jr.)

Nog geen twee minuten later werd De Vries opnieuw binnen het 16-metergebied neergehaald. Opnieuw een strafschop voor Zandvoort die door Bud Water tot doelpunt werd verheven, en het was dezelfde Water die nog binnen het halve uur de wedstrijd volledig in het slot gooide. Via een wonderschone kapbeweging kwam hij vrij op de zestienmeterlijn en haalde verwoestend uit, 4-1.

Na rust duurde het nog vrij lang voordat Zandvoort weer wat aan de score kon doen. Vooral het middenveld moest even wennen aan de harde wind die het nu in de rug had, maar toen na een uur Water sterk de achterlijn haalde en Berg vrij zag staan, kwamen de gastheren weer los: 5-1. Water wist hierna nog 2 keer het doel te vinden en invaller Chris Dölger mocht ook nog iets aan de stand doen. Zandvoort was ontegenzeggelijk de beste van het veld en gaat nu, samen met Pancratius dat uit met 0-1 won bij IJmuiden, ongeslagen aan kop.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse B vind je op onze klassenpagina.