IJmuiden laat het afweten tegen Pancratius

Na de 6-5 winst op VEW verloor IJmuiden vorige week met 2-1 van VVA/Spartaan. Dit weekend was promovendus Pancratius te gast op Sportpark Schoonenberg en de supporters verwachtten een gemotiveerde thuisploeg die vol voor de overwinning zou gaan.

Het liep anders. In de 10e minuut kwam IJmuiden op een 0-1 achterstand door een doelpunt van Brugner nadat de IJmuiden-verdediging niet bij de les was. IJmuiden probeerde hierna de wedstrijd naar haar hand te zetten. In de 17e minuut kon Vos van Pancratius, na een overtreding op Iw Stoianov, voortijdig gaan douchen en werd verwacht dat IJmuiden met veel balbezit snel de gelijkmaker kon maken. De ploeg bleef echter onnauwkeurig voetballen.

Anthony Correia spoorde zijn team aan tot beter voetbal en om de buitenspelers meer te betrekken bij het spel, maar dat kwam niet aan. Of dit door de harde wind kwam was de vraag, echter bleef zijn team de lange bal door het midden spelen en daar hadden de geroutineerde Pancratius-spelers geen enkel probleem mee.

Kort voor rust gaf Milan van Essen van links een strakke voorzet op de vrijstaande Iw Stoianov, maar tot opluchting van de Pancratius-keeper krieeg hij de bal niet goed onder controle en schoot naast. Wat IJmuiden in de eerste helft, waarvan bijna een half uur met een man meer, liet zien was beneden peil.

Na rust probeerde de IJmuidenaren beter voetbal te laten zien, hadden ook meer balbezit maar konden niet gevaarlijk worden. Al snel leek de gelijkmaker te vallen toen een voorzet van Milan van Essen richting goal ging, maar via de binnenkant van de paal het veld weer inrolde. Hierna werd Sem Blok gewisseld voor Jordi de Man. IJmuiden bleef de lange bal door het midden hanteren.

Een kwartier voor tijd kon Mitchel Post bijna scoren voor IJmuiden. Hij liep alleen op de keeper af, maar zijn lob werd doorzien. IJmuiden bleef erg onzorgvuldig spelen en liep in de slotfase ook nog tegen onnodige gele kaarten op.

Kort voor het einde kregen Jordi de Man en Niels Bunink geheel vrijstaand in het strafschopgebied kansen, maar die waren niet aan hen besteed. Tot overmaat van ramp werd Milan van Essen met een rode kaart het veld van het veld gestuurd en een minuut later kon Pancratius met 3 punten richting Badhoevedorp vertrekken.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse B vind op onze competitiepagina.

(Met dank aan Ap Ras)