Zondag 3e klasse C

Bloemendaal geeft tegen DWS niet thuis

In Amsterdam trad Bloemendaal aan tegen promovendus DWS. Het duel liep voor de Bloemendalers uit op een teleurstelling. Na een 0-0 ruststand ging DWS er met de punten vandoor: 3-1. Bloemendaal was niet bij machte de wedstrijd naar de hand te zetten.

Het was van beide kanten erg matig en de coaching bij de bezoekers verliep moeizaam. Trainer/speler Tim Joon coachte zijn ploeg van binnen het veld, maar zijn eigen spel leek daar onder te lijden. Aan de zijlijn stond Frank Drogtrop vaak andere aanwijzingen te geven, waardoor het er voor de spelers niet eenvoudiger op werd.

Een uur lang werd er niet gescoord en dat was mede te danken aan de uitstekende keepende Joost Breed aan Bloemendaal-zijde. Vooral aan het begin van de tweede helft kreeg de thuisclub een aantal uitstekende mogelijkheden. Na zo’n vijf minuten in de tweede helft moest de doelman toch capituleren. DWS kwam op een verdiende 1-0 voorsprong. Bloemendaal kwam echter snel terug. Joost van den Boogaard zette beide teams weer op gelijke hoogte na een knappe combinatie.

Daarna golfde het spel op en neer, waarbij DWS de grootste kansen kreeg. Nadat Bloemendaal een kwartier voor tijd een grote kans kreeg, scoorden de Amsterdammers de 2-1. De ruimte die de bezoekers daarna in de jacht op de gelijkmaker weggaven, zorgde ervoor dat DWS de score uit kon bouwen naar 3-1.

Alle uitslagen, de stand en het gehele programma van de zondag derde klasse C vind je hier.