Over het (amateur)voetbal in de regio Haarlem

Olympia Haarlem verrast met terughalen Youssef Blel

DoorRedactie

mei 23, 2023

Olympia Haarlem heeft zich versterkt met Youssef Blel. De aanvaller speelde dit seizoen in de Tweede Divisie bij IJsselmeervogels.

Blel kwam vorig seizoen ook al uit voor Olympia Haarlem. Na een indrukwekkende eerste seizoenshelft waarin hij twintig competitiedoelpunten noteerde maakte hij de overstap naar VVSB. Ook in Noordwijkerhout wist hij het net te vinden. Met twaalf doelpunten in een half seizoen had hij een groot aandeel in het lijfsbehoud van VVSB in de Derde Divisie.

In januari werd bekend dat IJsselmeervogels niet met Blel verder zou gaan. Verschillende clubs meldden zich bij hem. Gek genoeg bleef het vanuit Noordwijkerhout stil. Blel voerde diverse gesprekken maar toch ontbrak het juiste gevoel. “Dat gevoel heb ik wel bij Olympia Haarlem. Daarom heb ik de keuze gemaakt om terug te keren. Ik hoop op een succesvol seizoen in de tweede klasse waarin ik weer veel plezier kan hebben en veel goals kan maken. Vanuit daar zie ik wel wat er op mijn pad komt.”

Naast het voetbal bij Olympia Haarlem doet Blel ook nog een opleiding. “Ik zit in mijn tweede jaar van de HBO opleiding Verpleegkundige. Daar moet ik stage voor lopen. Dat is bij Olympia goed te combineren.”

Bij Olympia hoeven ze in ieder geval niet bang te zijn dat de spits tussentijds vertrekt. “Ik heb met Barry Tjeertes afgesproken dat ik nu wel een volledig seizoen bij Olympia Haarlem zal spelen.”

Blel kwam dit seizoen tot nu toe twintig keer in actie voor IJsselmeervogels. Hij maakte zes doelpunten voor de ploeg uit Spakenburg.

Tekst: Danny Prinsen
Foto: vv IJsselmeervogels

Door Redactie