Oefenwedstrijden

Olympia Haarlem speelt gelijk tegen Ajax zaterdag, Blel op stage bij Dordrecht.

Olympia Haarlem kreeg vandaag bezoek van het amateurteam van Ajax. Zij komen normaliter uit in de Derde Divisie.

“Dit was weer een betere tegenstander dan vorige week”, zegt trainer Barry Tjeertes. ”Daar hebben we bewust voor gekozen.” Vorig weekend werd er met 1-4 gewonnen bij De Dijk.

Olympia Haarlem begon sterk aan het duel. Al snel kwamen de Haarlemmers op voorsprong. Edo Knol kopte een vrije trap van Jermano Lo Fo Sang goed binnen. Vijf minuten later werd de voorsprong verdubbelt. Max Lodewijk schoot met een vrije trap zijn team op 2-0. “Door persoonlijke fouten geven we daarna heel makkelijk de doelpunten weg”, vervolgd Tjeertes. Ajax kwam hierdoor op gelijke hoogte. En via de omschakeling kwamen de Amsterdammers voor rust ook nog op 2-3. Maar daar bleef het niet bij. Youssef Blel maakte in de eerste nog de gelijkmaker voor Olympia Haarlem. “Voor de neutrale toeschouwer, die er niet bij mag zijn, was dit een heerlijk potje geweest.”

Na de thee wisselden de bezoekers op een aantal plaatsen. Onder andere Eyong Enoh, oud Ajax 1, kwam binnen de lijnen. “Die speelde ijzersterk”, vond Tjeertes. Ajax kwam op 3-4 maar niet veel later kwam Olympia Haarlem wederom op gelijke hoogte. “Hierna kon het alle kanten op gaan maar een gelijkspel was wel een terechte uitslag.”

“We hebben weer kunnen laten zien dat we mee kunnen met een ploeg uit de Derde Divisie. Voor ons een leuke laatste oefenwedstrijd van 2021. Nu de winterstop in en we beginnen aan de tweede seizoenshelft met een trainingskamp in Spanje.”

Of dat met of zonder Youssef Blel is valt nog maar te bezien. Meerdere clubs van Divisie-niveau hebben interesse getoond in de aanvaller. Daarbij gaat hij maandag en dinsdag op stage bij FC Dordrecht. “Wij verwachten Youssef niet meer terug te zien na de winterstop. Hij heeft het fantastisch gedaan. Kijk maar naar zijn statistieken. Achttien doelpunten in zeven competitiewedstrijden. Twaalf doelpunten in de beker. Hij heeft het echt verdiend. Hij is veel te goed voor ons”, lacht een tevreden trainer. 

Tekst: Danny Prinsen
Foto: Ellis Hilterman