Oefenwedstrijden

Oefenderby tegen IJmuiden prooi voor Stormvogels

Zaterdag 14 januari oefende zaterdag derdeklasser IJmuiden op het kunstgras in het Telstarstadion tegen zaterdag vierdeklasser Stormvogels. Het voetbal van beide teams kon de honderd toeschouwers niet bekoren. IJmuiden had een licht veldoverwicht en kreeg meer mogelijkheden tot scoren dan Stormvogels.

Het was aan de keepers Kelvin de Bruijn van IJmuiden en El Akhili van Stormvogels te danken dat er pas aan het eind van de eerste helft gescoord kon worden. Vijf minuten voor rust scoorde Robin Ulehaken voor Stormvogels en kort daarna Jim Wernke voor IJmuiden. Opvallend was dat een aantal IJmuiden spelers hun normale niveau niet konden brengen.

In de tweede helft bleek Stormvogels feller uit de startblokken te komen dan IJmuiden, maar IJmuiden kwam uit een kopbal van Kay Brouwer, uit een corner van Jim Wernke, op 2-1. Stormvogels ging daarna nog wat feller voetballen. Snel daarna kwam de ploeg van Marco Adema door Marc Tol op gelijke hoogte en drukte meteen door. Denzel Jones mocht de 2-3 scoren en later, na een blunder van keeper Wouter Sminia, ook de 2-4. Bob Schol kon voor IJmuiden de pijn wat verzachten door een toegekende strafschop te benutten, maar meer zat er voor IJmuiden niet in. Het duel werd met 3-4 gewonnen door Stormvogels.

IJmuiden - Voetbal in Haarlem
De trainers van IJmuiden met in het midden Anthony Correia. (Foto: 1963-pictures)

Beide teams wisselden regelmatig en voor IJmuiden-trainer Anthony Correia is er werk aan de winkel. Wil IJmuiden de stap naar de tweede klasse maken dan zullen er een aantal versterkingen bij moeten komen want gister bleek dat de basiself het niveau aankunnen, maar de reserves dit nog niet kunnen brengen.

Stormvogels, die al het voetbal op zaterdag wil gaan concentreren, zal de stap naar de derde klasse snel willen maken. Echter zal de club geduld moeten hebben want het team van Marco Adema zal dat dit seizoen niet kunnen bewerkstelligen.

 

(Verslag: Ap Ras)