O-23 Cup

O-23: DSOV ruim langs VVC

Het einde van de poulefase van de ViH O-23 Cup komt in zicht. In poule D won DSOV na een zeer goede eerste helft bij VVC: 2-6.

Al na drie minuten werden de gasten gevaarlijk. Kay Gerritsen zag zijn kopbal echter gered worden door VVC doelman Dion van Driel. Na een klein kwartier kwam DSOV toch op voorsprong via Loet de Kwant. Niet veel later verdubbelden de bezoekers de voorsprong. Een ongelukkige inspeelpass van Van Driel werd opgepikt door Lars van Rijn. Deze pakte het cadeautje uit: 0-2.

VVC kwam er maar sporadisch uit in het eerste bedrijf. Mede door het vroeg storen van DSOV en onderlinge irritaties kwam de thuisploeg amper aan voetballen toe. Het enige wapenfeit voor VVC was een schot van Joes van Groenigen welke vlak voor de lijn werd gekeerd. Op slag van rust schoot Rick van Rijn hard de 0-3 binnen.

In de tweede helft was VVC meer op de helft van DSOV te vinden. DSOV doelman De Back werd vlak na rust aan het werk gezet door Ryan Verkuyl. De sluitpost kon zijn kopbal makkelijk pareren. Twee strafschoppen brachten de tussenstand op 1-4. Eerst schoot Jazz Prins voor DSOV vanaf elf meter de 0-4 binnen. Even later deed Jawad Akrari voor VVC hetzelfde. Akrari zag ook een schot gered worden door De Back. Het mooiste doelpunt van de avond kwam op naam van De Kwant. Met een mooie boogbal zette hij de 1-5 op het bord.

Vijf minuten voor het einde kopte Jamil da Cruz een vrije trap van Akrari achter de Back. Hiermee was de koek nog niet op. In blessuretijd kreeg DSOV nog een strafschop. Kay Gerritsen ging achter de bal staan en bepaalde de eindstand op 2-6.

Alle uitslagen en standen van de ViH O-23 Cup vind je op onzeĀ competitiepagina.

Tekst: Danny Prinsen