Keuken Kampioen Divisie

Mike Snoei haalt spits Youssef el Kachati van Quick Boys naar Telstar

Telstar heeft topscorer Youssef el Kachati van Quick Boys voor één seizoen vastgelegd. De club heeft nog een optie voor een extra seizoen. Hij is de topscorer van de Tweede Divisie. De spits had al een contract voor komend seizoen bij IJsselmeervogels, maar kan daar onderuit.

Youssef el Kachati werd dit seizoen meerdere malen bekeken door ‘scouts’ van Telstar.

El Kachati (23) keert op Schoonenberg terug in het betaalde voetbal, waarin hij eerder uitkwam voor Sparta Rotterdam. Na het doorlopen van de jeugdopleiding, kwam Youssef in de hoofdmacht van de Rotterdamse club tot 3 doelpunten in 10 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie en maakte hij op 25 januari 2020 zijn debuut in de Eredivisie.

De Leidenaar speelde vervolgens voor VV Noordwijk, het Belgische KVC Westerlo en gedurende het afgelopen seizoen voor Quick Boys, uitkomend in de Tweede Divisie. Met nog één speelronde op het programma staat El Kachati daarin met 24 doelpunten ruimschoots bovenaan in het klassement van topscorers.

‘Wij zijn zeer content vandaag reeds de eerste aanwinst van deze zomer te mogen verwelkomen.’, aldus Technisch Manager Peter Hofstede. ‘Voor het nieuwe seizoen zoeken wij naar extra productiviteit voorin en als topscorer van de Tweede Divisie past El Kachati volledig in dat profiel. Bovendien heeft Youssef ondanks zijn nog jonge leeftijd al de nodige ervaringen opgedaan.’

In het verleden was Telstar succesvol met het aantrekken van spitsen uit het amateurvoetbal. Lang geleden kwam Henny Meijer van DJK, later Glynor Plet van FC Lisse en Reda Kharchouch kwam via OFC naar de Witte Leeuwen.