Voetbal in Haarlem

Over het (amateur)voetbal in de regio Haarlem

Mark Evers stopt na zeven jaar als trainer bij ARC

DoorRedactie

okt 13, 2023

Mark Evers (44) stopt aan het einde van het seizoen ’23-’24 als hoofdtrainer van de ARC-selectie. Hij is bezig aan zijn zevende seizoen. ARC komt uit in de vierde divisie, bij HBC.

Als kind was al duidelijk dat er een trainer in Mark Evers school en liep hij rond in de kleedkamer van clubs waar zijn vader Simon destijds trainer was. Als voetballer botste hij wel eens met een trainer omdat hij een eigen mening had en die ook nog eens goed kon onderbouwen.

Na een blessure koos hij er op jonge leeftijd al voor om vol voor zijn trainersloopbaan te gaan. Evers is pas 44 jaar maar trainde al HFC Kennemerland, HFC EDO, ODIN’59 en Swift.

Evers werd hoofdtrainer van ARC in het seizoen 2017-2018. ARC was net aan degradatie naar de tweede klasse ontsnapt, maar Evers wist, uit het roemruchte verleden van de club, dat er wel potentie in zat.

Voorzitter Irma Ligtvoet betreurt namens de club zijn besluit, maar eert Evers voor zijn prestaties. “Toen Mark zeven jaar geleden bij ARC kwam dreigde degradatie uit de eerste klasse. We stonden voor veel uitdagingen met zowel de staf als het bestuur en zochten naar een trainer die de kwaliteiten had om de gewenste koerswijziging in te zetten. Mark bleek de juiste man op het juiste moment.

Hij zag onmiddellijk kansen, verhoogde de inzet en kreeg het team en de staf volledig achter zijn ambities. Bovendien stroomde onder Evers’ leiding eigen jeugd door, een belangrijke doelstelling van de Alphense Racing. In plaats van degradatie naar de tweede klas hebben we afgelopen jaren gespeeld om promotie naar de derde divisie.’’

 

zzp-boekhouder

Door Redactie