Voetbal in Haarlem

Koninklijke HFC plaatst zich in Rotterdam voor hoofdtoernooi TOTO KNVB Beker

sep 25, 2024
Gertjan_Tamerus_Koninklijke_HFC_Voetbal_in_Haarlem

Gaat Koninklijke HFC zich dit seizoen tot de verrassing van de TOTO KNVB Beker ontpoppen? Ieder jaar is er wel een amateurclub die dat tussen alle proforganisaties voor elkaar krijgt. De weg is nog lang, maar de eerste stap is gezet. De Haarlemmers hebben zich vanavond door een enigszins moeizame 1-3 zege op vierdedivisionist Poortugaal weten te plaatsen voor het hoofdtoernooi van de KNVB Beker.

In Rotterdam had Koninklijke HFC het behoorlijk lastig met Poortugaal. De eerste twee kansen waren wel voor de ploeg van trainer Gertjan Tamerus, maar Vlak en Jap Tjong wisten het net niet te vinden. De thuisploeg liet zien weinig ontzag te hebben voor Koninklijke HFC en met name door snelle omschakelingen werd gevaar gesticht. Halverwege de eerste helft brak Levi de Wilde de wedstrijd open. Met een bekeken schuiver bekroonde de aanvaller een aantal mooie dagen. Hij verlengde namelijk eerder zijn contract bij Koninklijke HFC. Kort voor het rustsignaal kon Poortugaal een slordigheidje van HFC niet afstraffen, waardoor de ruststand 0-1 was.

Al snel in de tweede helft verdubbelde De Wilde met zijn tweede treffer van de avond de voorsprong voor zijn team. Een ouderwetse zwabberbal verdween achter de doelman van de thuisploeg. Na de 0-2 liet Koninklijke HFC de touwtjes wat vieren. Dat leverde weinig verontrustende kansen op, totdat een kwartier voor tijd de 1-2 viel. Met een laag en hard schot werd doelman Mitchel Michaelis verschalkt. Werd het daarna weer een spannende wedstrijd? Misschien heel even. Nog geen vijf minuten na de aansluitingstreffer vergrootte Xander van den Berg de voorsprong weer. Met een acrobatische omhaal schoot hij de 1-3 tegen de touwen.

Omdat er na de treffer van Van den Berg niets meer veranderde aan de score, plaatst Koninklijke HFC zich dus voor het hoofdtoernooi van de TOTO KNVB Beker. Aanstaande zaterdag is de loting, waarbij ook de meeste profclubs in de balletjes zullen zitten. Enkel de clubs die actief zijn in Europa zullen nog niet deelnemen aan deze eerste ronde.

Tekst: Martijn Prinsen