TOTO KNVB Beker

Koninklijke HFC naar hoofdtoernooi KNVB Beker

Het Haarlemse Koninklijke HFC heeft zich verzekerd van deelname aan het hoofdtoernooi van de TOTO KNVB Beker. In Cuijk werd de plaatselijke JVC met 2-3 verslagen. Het seizoen is daarmee officieel begonnen voor de tweededivisionist.

De ploeg van Gertjan Tamerus begon het duel uitstekend. Met vlagen werd de thuisploeg van het kastje naar de muur gestuurd. Nadat al grote twee grote kansen werden gemist, kwam HFC halverwege de eerste helft op een verdiende voorsprong. Nieuwkomer Khalid Tadmine scoorde met een keurige krul. Kort daarna trok JVC verrassend genoeg de stand weer gelijk. Jeroen Schoonhoven versierde een strafschop en schoot die zelf ook binnen.

De gastheren – uitkomend in de Derde Divisie – waren na de treffer als herboren. Met veel strijd werd Koninklijke HFC het vuur aan de schenen gelegd. Schoonhoven en Alakman hadden echter het vizier niet genoeg op scherp staan om de tegenstander pijn te doen. Dat deed het wel, maar op een fysieke manier. Kort voor de rust maakte Timo Peters een slaande beweging en moest de speler van JVC eerder de douches op gaan zoeken.

Direct na de rust liet Gerard van Rossum zijn klasse zien. De ervaren doelman van Koninklijke HFC redde twee keer uitstekend op inzetten van Rik Renirie. Met een man minder deed JVC niet veel onder voor de bezoekers.

De bezoekers kwamen een kwartier voor tijd opnieuw op voorsprong. Invaller Mounir Mounji zette zijn elftal met zijn eerste balcontact op 1-2. Lang genieten van zijn treffer kon Mounji niet, want even later werd hij met zijn tweede gele kaart van het veld gestuurd. Met 10 tegen 10 vergrootte HFC in de slotfase de voorsprong. Tadmine scoorde zijn tweede treffer van de middag, 1-3. De 2-3 in blessuretijd was enkel voor de statistieken. Schoonhoven liet Van Rossum kansloos door het benutten van een strafschop.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de TOTO KNVB Beker vind je op onze toernooipagina.