Telstar afgeschminkt door amateurs AFC

Telstar heeft zich in het toernooi om de TOTO KNVB Beker flink voor schut gezet. Op bezoek bij het Amsterdamse AFC had de ploeg geen seconde iets te vertellen. Telstar ging met 5-0 ontluisterend onderuit. 

Telstar begon het duel met 4 wijzigingen ten opzichte van het verloren duel tegen Twente. Scott, Cabral, El Idrissi en Rosheuvel waren om verschillende redenen vervangen door Najah, Van Heertum, Seager en Lynen. Captain Frank Korpershoek werd nog buiten de selectie gehouden. Hij was nog niet fit genoeg.

In de openingsfase waren de eerste kansen voor de Amsterdamse tweededivisionist. Fouad Belarbi was dreigend en Yordi Teijsse kopte naast uit een hoekschop. Telstar probeerde de bal rond te laten gaan, maar tot verder dan 25 meter voor het Amsterdamse doel kwamen de profs niet. De eerste keer dat dat wel gebeurde was de ploeg meteen gevaarlijk. Een voorzet van Shaquill Sno kon door de AFC-doelman ternauwernood onschadelijk worden gemaakt.

Na een klein kwartier spelen werd de wedstrijd opengebroken. Fouad Belarbi schoof een lage voorzet van Johan Kulhan in de verre hoek. De vroege voorsprong voor de amateurs was verdiend. En eigenlijk werd daarna het probleem van Telstar dit seizoen weer pijnlijk duidelijk. De ploeg van Mike Snoei kon de spitsen niet bedienen door een middenveld zonder power. Met name Senne Lynen is het hele seizoen al niet in vorm. Ook de spitsen zijn niet in goede doen. Zowel Seager als Lescano kwamen bijna niet in het spel voor. Zo goed als alle persoonlijke duels werden door de Amsterdammers gewonnen.

Voor de rust leverde een poging van Seager niets op. Aan de andere kant knalde Yordi Teijsse net naast en zag Telstar-doelman Jeroen Houwen een vreemde bal boven hem op de lat vallen. Een voorzet van Elso Brito werd door niemand aangeraakt en eenvoudig opgepakt worden door Patrick Zonneveld, de doelman van AFC.

Met Danny van Haaren als verse kracht ging de ploeg van Mike Snoei in de tweede helft op zoek naar de gelijkmaker. Echter kreeg Raily Ignacio een grote kans op de 2-0. De spits ving de bal op het middenveld op, liep op het doel van Telstar af, maar punterde de bal naast. Even later probeerde Kenny Teijsse het met een omhaal. AFC greep ondanks de bedoelingen van Telstar toch weer het initiatief.

Toch was er een fase waarin Telstar mogelijkheden kreeg op de gelijkmaker. Een kopbal van Van Iperen caramboleerde via Teijsse op de AFC-lat. De volgende voorzet leverde ook weer chaos op en iedereen van Telstar schreeuwde voor een penalty voor een handsbal, maar Zonneveld werd verder niet getest. Kort daarna werd de wedstrijd beslist. Yordi Teijsse kopte bij de tweede paal een voorzet van Thomas van den Houten binnen: 2-0.

Met Jordie van der Laan in het veld als invaller voor de tegenvallende Lynen werd getracht het tij te keren. Verder dan een schot van Van Houten kwam Telstar niet. Aan de andere kant werd de verdediging helemaal kapot gespeeld. Ignacio was niet zelfzuchtig en gaf de bal voor op Kulhan. Voor de vleugelverdediger was het een koud kunstje om de 3-0 te maken.

In de slotfase schoot Jordi van der Laan de bal op de paal, maar aan de andere kant viel de 4-0. Toine van Huizen trok Ignacio naar de grond en kreeg rood. De gegeven vrije trap werd door Milan Hoek in de verre hoek gekruld. Van Huizen mist daardoor het duel vrijdag tegen TOP Oss. Kort daarna volgde het slotakkoord van de wedstrijd. Tim Linthorst verschalkte van 20 meter Jeroen Houwen.

Door de nederlaag is Telstar voor de tweede keer op rij uitgeschakeld in het toernooi om de TOTO KNVB Beker. Vorig jaar was VVSB te sterk, dit jaar dus AFC.

Alle overige uitslagen van de TOTO KNVB beker vind je op onze toernooipagina.

Foto: 1963-Pictures