Districtsbeker

Koninklijke HFC 2 schakelt hoofdklasser De Meern uit

Het tweede team van Koninklijke HFC heeft zich voor de achtste finales van de KNVB districtsbeker West 1 voor stadaardteams geplaatst. In het Utrechtse De Meern werd het eerste elftal van de plaatselijke hoofdklasser op een 2-3 nederlaag getrakteerd.

De Haarlemse formatie kende diverse namen van spelers die minuten in het eerste elftal gemaakt hebben. Zo werd de aanvalslinie gevormd door Khalid Tadmine en Koen Beeren. Laatstgenoemde is op de weg terug na een vervelende knieblessure en opende na 35 minuten de score na een prima actie van Franklin Lewis. Korte tijd later volgde de 0-2 toen Tim van Soest uitstekend door de verdediging van De Meern slalomde en beheerst afrondde.

Al snel na de rust raakte Feyo Glim de paal. De 0-3 viel daarna alsnog toen Koen Beeren een rebound binnen kon schieten. Het schot van Adil Koychohi werd door De Meern-doelman Menno Vink losgelaten, waarna Beeren er als de kippen bij was.

Koninklijke HFC 2 zat op rozen, echter kwam de spanning in de wedstrijd terug. Serkan Yasar stiftte op wonderschone wijze de 1-3 binnen en zes minuten later scoorde Anis Ziana de 2-3 uit een vrije trap. Het leverde een spannende slotfase op waarin De Meern kansen kreeg op de gelijkmaker, maar de Haarlemmers hielden stand en voegden zich zo bij de laatste 16 van de districtsbeker.

Alle uitslagen en het programma van de zestiende finales van de KNVB districtsbeker vind je op onze toernooipagina.

Tekst: Martijn Prinsen