Voetbal in Haarlem

Over het (amateur)voetbal in de regio Haarlem

Jim Hulleman weer goud waard voor Koninklijke HFC, zege bij ARC

DoorRedactie

aug 6, 2022

Koninklijke HFC blijft imponeren tijdens de voorbereiding. De club won met 0-3 bij ARC en legde, volgens persbegeleider Tom van Schaik,  ook nog spits/middenvelder Zakaria Eddahchouri vast. Hij speelde vorig seizoen bij Go Ahead Eagles.

HFC speelde tegen de hoofdklasser met Mitchel Michaelis, Quinten Deckers, Guus Offerhaus, André Morgan, Quinten de Fonseca en John Hilton. Gerry Vlak, Jacob Noordmans,  Koen Tros, Jim Hulleman en  Zakaria Eddahchouri, die uitviel met een knieblessure, waren de middenvelders/spitsen.

Hulleman was vorig seizoen al van onschatbare waarde voor HFC. Hij speelde op het middenveld, in de verdediging, als wingback en als spits. Alles gaat hem goed af.

,Zonde dat we hem niet eerder hebben gehaald’’, zei Gertjan Tamerus vorig jaar. ,,Hij stond al twee jaar op ons lijstje.’’ De Witte heeft scorend vermogen, diepgang en een mega verre inworp.

Trainer Richard Plug haalde Hulleman destijds van AFC ’34 naar Heemskerk, waar hij een paar top-jaren kende en tweemaal de Ton Sminia-trofee won voor beste speler. ,,Jim heeft een goede techniek en kan met zijn linkerbeen uitvoeren wat zijn ogen zien’’, zegt Plug.

 

zzp-boekhouder

,,Daarnaast heeft hij als middenvelder een goede timing om voor de goal te komen en daarbij is het uiteraard wel handig dat hij ook nog scorend vermogen heeft. Ik vind hem het beste als linkshalf omdat hij ook over een aardig loopvermogen beschikt en het verdedigende werk niet schuwt.’’

Bij ARC gaf Jim Hulleman tweemaal een voorzet waaruit werd gescoord. Jacob Noordmans was de gevierde man. Noordmans was, bij de absentie van Danny Hols, de aanvoerder en dient zich nadrukkelijk aan voor een basisplaats.

Vorig seizoen kampte hij tijdens de voorbereiding al met een blessure vanwege overbelasting. Anno nu speelt Noordmans als een jonge god. En dat betekent concurrentie voor Koen Tros, Gerry Vlak en Jim Hulleman.

Spits Roy Castien is op de weg terug en zolang hij niet start fungeren of Noordmans of Hulleman als spits naast Sietse Brandsma.

ARC-trainer Mark Evers schrok van de eerste tien minuten van zijn ploeg. ,,Het was al snel 0-2 na twee goede voorzetten vanaf links die door hun aanvoerder werden binnen gelopen. Dit leek daardoor een grote uitslag te worden, maar eigenlijk speelde ARC vanaf de eerste minuut knap mee. We speelden 3-4-3 en kwamen regelmatig voetballend onder de druk uit en durfden één-tegen-één  te spelen.

Uiteindelijk was HFC over de gehele wedstrijd duidelijk verder dan ARC, wat ook zou moeten gezien het niveau verschil. Een uitslag van 2-5 had ook zomaar gekund.’’

Foto: Archief Pim Hols

Door Redactie