IJmuiden komt te kort tegen Foresters

mrt 24, 2024

IJmuiden haalde uit de laatste 2 wedstrijden 6 punten. Gisteren moesten zij in Heiloo aantreden tegen het op de 2e plaats staande Foresters.

Een belangrijke wedstrijd. Stormvogels, koploper met 6 punten voorsprong en 1 wedstrijd meer gespeeld, zou de koppositie versterken als IJmuiden in staat zou zijn iets te gaan halen in Heiloo. Iets wat niet onmogelijk is als de spelers als team het veld ingaan, afspraken nakomen en keihard werken. Dat zat er gisteren niet in met als gevolg een afstraffing van formaat.

De eerste 15 minuten van de wedstrijd leek IJmuiden wat te kunnen gaan halen tegen de Foresters. Nadat Arben Westmaas de 1-0 op de doellijn nog kon voorkomen was het even later Stein Liefhebber de 1-0 scoorde. Na knullig balverlies op het middenveld van Joshua Dominggus ging Hidde Postma er als een haas vandoor. Hij werd in de zestienmeter tegengehouden door Arben Westmaas en de goedkoop gegeven strafschop benutte hij zelf, 2-0. Hidde Postma werd daarna in het strafschopgebied voor Danny Does totaal niet aangevallen of gehinderd en mocht de 3-0 scoren. Over en uit voor IJmuiden? Nee, zij kwamen vlak voor rust terug tot 3-1 toen Arben Westmaas een vrije trap op de goal schoot, keeper Ko de Vries de bal met een katachtige redding kon wegtikken en Justin Balm kon inschieten. Lang mocht IJmuiden hiervan niet profiteren. Een corner van Foresters ging via Daan Gravemaker achter Danny Does, 4-1.

Of het in de kleedkamer van IJmuiden gedonderd heeft bleef de vraag. Wat een zekerheid was dat Danny Does 5-1 voorkwam. Al snel moest hij toch capituleren. Hidde Postma kwam wederom geheel vrijstaand voor hem en het doelpunt is dan toch een feit. Danny Does voorkwam wederom een doelpunt maar toen Hidde Postma weer geheel vrijstond in de 16 meter was het een koud kunstje voor hem om de 6-1 te scoren. IJmuiden kreeg nog een kans toch Ahmet Othman een voorzet gaf op Ozan Kutlu in de 16 meter mar die schoot hoog over. Mathijs Veldman deed dit uit een vrije trap.5 minuten voor tijd passeerde Ryan van Westerop met een afstandsschot Danny Does, 8-1. Daarna mocht Mathijs Veldman, door Justin Balm de diepte ingestuurd, het laatste doelpunt van deze wedstrijd scoren, 8-2.