Voetbal in Haarlem

Over het (amateur)voetbal in de regio Haarlem

HFC wint als eerste ploeg bij Rijnsburgse Boys en stijgt naar derde plek

DoorRedactie

nov 13, 2021

Het was weer even puzzeluur voor Gertjan Tamerus. Danny Hols en Desevio Payne zijn geblesseerd en Roy Castien was geschorst. Het deerde HFC niet. De ploeg was heer en meester in Rijnsburg: 0-2.

HFC kroop alleen vlak voor rust even door het oog van de naald. Keeper Mitchel Michaelis was al geblesseerd en stond op het punt gewisseld te worden toen hij tweemaal miraculeus redde.

Blessure

Michaelis speelde pas zijn derde duel na een langdurige blessure. In Rijnsburg botsten twee speelstijlen tegen elkaar. Het 4-3-3 van Henk Wisman tegen het 5-3-2 van Tamerus. Rijnsburgse Boys beschikt over een selectie met namen en kon weer beschikken over spits Dani van der Moot. Bij HFC maakte Sietse Brandsma zijn rentree in de basis. En stond Gerry Vlak op ‘10 ‘achter Brandsma en Mehmet Yüksel.

Koen Tros en Jordi Hilterman waren de controleurs. En achterin was een plek links in de defensie weggelegd voor Jim Hulleman. Bij Odin’59 blonk hij op deze positie bij tijd en wijle uit, maar Hulleman gaf aan het begin van het seizoen aan dat deze plek voor hem geen langdurige optie is. Tamerus moest echter schuiven in het team. André Morgan verving als rechter centrale verdediger Danny Hols, Hulleman kwam dus links centraal te spelen. En op rechtsback lijkt het 19-jarige talent Déron niet meer weg te denken uit de basis. Vincent Volkert was de linker wingback.

Openingstreffer

Aanvoerder Wessel Boer schoof zo nu en dan in en een fraaie actie van de verdediger belandde bij Gerry Vlak, die zijn rentree maakte, en zijn ploeg op 0-1 schoot. De thuisploeg combineerde te langzaam, het middenveld had geen grip op dat van HFC  en de vleugels waren niet doelgericht.

Vlak voor rust werd Jim Hulleman dan toch in een één-tegen-één situatie gepasseerd door Jeffrey Jongeneelen. Keeper Michaelis riep nog ‘linkerbeen afdekken. Links!’, maar Hulleman was te laat, toucheerde de spits licht en HFC ontkwam aan een penalty/vrije trap en de verdediger aan een kaart.

Wissel

Vlak voor rust had Michaelis al aangegeven rijp te zijn voor een wissel. In no-time werd de onlangs 18 jaar geworden Duke Verduin klaargestoomd. Na een week afwezigheid door ziekte en een duel met Onder-21 tegen FC Dordrecht zat hij weer op de bank.

Warming-up

Keepertrainer Terence Meuwese nam een bal mee naar de zijlijn, wierp Verduin driemaal het leder toe, Verduin zwaaide nog wat met zijn armen en dacht het veld in te kunnen. De thuisploeg kon echter nog tweemaal aanleggen op het doel van Michaelis, die twee keer katachtig redde. En dat nog wel op de lijn.

Wissels

Na de hervatting wisselde Henk Wisman laat, want zijn vleugels schoten kansen in als een terugspeelbal. Mehmet Yüksel liet zien ook een goede vrije trap te kunnen nemen en schoot op de paal, Brandsma liep de rebound lopen.

 

Joas Kors

Aanvoerder Wessel Boer verliet geblesseerd het veld en Oscar Wilffert kon na een lange afwezigheid weer minuten maken.

HFC counterde in de slotfase naar 0-2. Franklin Lewis bleef in zijn rol als aangever wél rustig en gaf de 17-jarige invaller Joas Kors de kans doelman Bekkers te passeren.

Het talent ontbrak iets meer dan een jaar geleden in het duel van HFC Onder-18 met PSV Onder-18. De reden was dat Kors te jong zou zijn en nog maar even met Onder-17 moest voetballen.

Trainer Tamerus zag het meteen in Kors zitten. Waar hij in de jeugd vaak als verdediger werd ingezet, komt de 17-jarige in het eerste elftal steevast als middenvelder binnen de lijnen. Het talent werd neergehaald, waarna Jim Hulleman de strafschop keihard binnenschoot.

Ranglijst

De ranglijst geeft een vertekend beeld, maar HFC staat, ondanks het vele puntenverlies tegen laagvliegers, wél op de derde plaats en liet zien ook zonder de geschorste Roy Castien, Danny Hols, Jacob Noordmans en Desevio Payne te kunnen winnen. Al werden er wel veel kansen om zeep geholpen.

Tekst: Peter Brink
Foto: Pim Hols

Door Redactie