Jack's League

HFC verliest van rood kleurend Jong Volendam, zware ‘kerremus’ voor Vlak en Michaelis

Vorig seizoen verspeelde HFC één punt bij Jong Volendam. Zaterdag waren het er drie, 1-0. En dat terwijl de thuisploeg vorige week zeven goals om de oren kreeg van Katwijk en ze – wederom- met een veredelde jeugdploeg aantrad. HFC kreeg kansen, raakte de paal, miste een strafschop en zag een goal worden afgekeurd. Mitchel Michaelis en Gerry Vlak, twee Volendammers bij HFC, gaan een zware ‘kerremus ‘ in hun woonplaats tegemoet.

Relativeren

HFC-spits Sietse Brandsma beschikt naast torinstinct ook over een groot relativeringsvermogen. Vorige week, na zijn twee treffers tegen Spakenburg werd hij gefeliciteerd door fans, medespelers en pers. ,,Misschien schiet ik er volgende week wel geen één in en dan is alles anders’’, zo zei de topscorer.

Afwerkvorm

Donderdagavond werden hij, Jim Hulleman en Jacob Noordmans tijdens een afwerkvorm vijf tegen drie met weerstand nog meermaals in stelling gebracht. Trainer Gertjan Tamerus leidde de oefenvorm. De wingbacks gaven de voorzet en het trio moest afronden.

Hulleman en Noordmans zijn middenvelders van origine, maar spelen de laatste weken – met succes maar uit nood – om Sietse Brandsma heen.

Holtkamp

Aanwinst Zakaria Eddahchouri is geblesseerd, Roy Castien zat op de bank en had tot zaterdag maximaal 45 minuten speeltijd in de benen. Jeffrey van der Heijden is een killer in de ‘16’, maar komt terug van een knieoperatie en viel niet in.

Talent Storm Holtkamp is, naast Brandsma, de enige wél fitte maar nog jonge spits in een selectie van veertig man. Hij scoorde zaterdag wel driemaal voor HFC Onder 21 in het bekerduel met De Dijk.

Wingback

De Koninklijke kon geen beroep doen op rechtsback Quinten Dekkers. Voor hem speelde Daniël Camara Bos. Op de bank zaten drie tieners die van huis uit verdediger zijn, middenvelder Kuling en de aanvallers Castien en Van der Heijden.

Bank

Het 17-jarige talent-met-diepgang Miles Panka bleef op de bank. Zijn maatje, middenvelder Joas Kors, liep donderdag alleen rondjes om het veld en zat niet bij de selectie.

Trainer Tamerus kon geen beroep doen op Desevio Payne, die wordt geopereerd, mist nog steeds Oscar Wilffert met een achillespeesblessure, mist spits Zakaria Eddahchouri, en zag Quinten Dekkers afhaken.

 

Natuurlijk had HFC de wedstrijd moeten winnen. Sietse Brandsma kreeg voor rust een paar kansen, André Morgan raakte de kruising. Gerry Vlak miste een strafschop. Ver in de tweede helft leek André Morgan een kopduel te winnen.

Hij zat in de rug van zijn opponent, zijn tegenstander leunde naar voren en Morgan duikelde over hem heen, de bal belandde bij Brandsma die scoorde. Maar de goal werd geannuleerd vanwege ‘leunen’ van Morgan. Trainer Tamerus bracht Ruben Heeremans nog als breekijzer.

 

bedrijfsfiets

Training

Donderdag trainde HFC nog speciaal op het hoog druk zetten op de rechtsbenige linksback van de Volendammers. Het was echter de thuisploeg die via invaller Quincy Hoeve tegen de verhouding in op 1-0 kwam en met het mes tussen de tanden speelde.

Castien werd getorpedeerd en Ostiana kwam met een flying-tackle op kniehoogte in op John Hilton. Ostiana kreeg in de blessuretijd de rode kaart. Back Casper Elberse hield eerst Koen Tros van scoren af en kopte later een voorzet van John Hilton weg.

Kerremus

HFC treft zaterdag Noordwijk dat titelkandidaat Katwijk op 1-1 hield.

Volgende week is het na twee jaar drooglegging door coronamaatregelen weer ‘kerremus’ in Volendam. Mitchel Michaelis, die op honderd meter van het stadion woont, en Gerry Vlak, die meerdere seizoen in het eerste van FC Volendam speelde, gaan vier zware dagen tegemoet.

De tieners Billy van Duijl en Rob Tol zullen de onverdiende zege van de FC nog wel eens ter sprake brengen.

Jong FC Volendam: Kayne van Oevelen; Givairo Read (80. Rob Tol), Waleed Ait Abdellah (80. Vernon Addo), Jay Koorndijk, Casper Elberse; Joey Antonioli, Billy van Duijl (46. Milan Engelander), Imran Nazih (46. Roviën Ostiana); Leon Maloney, Ezechiel Fiemawhle (46. Quincy Hoeve), Jordi Blom.

Koninklijke HFC: Mitchel Michaelis; Daniël Camara Bos (60. Roy Castien), Danny Hols, Guus Offerhaus, André Morgan, John Hilton; Gerry Vlak, Koen Tros; Jim Hulleman, Sietse Brandsma, Jacob Noordmans (84. Ruben Heeremans).

Tekst: Peter Brink