Jack's League

HFC-talent Médoune Seye gaat derde divisie spelen bij Odin ‘59

De talenten van Koninklijke HFC vliegen uit naar andere clubs in de regio. Legio clubs hengelden naar de spelers van 20-21 jaar die net tekort komen om met HFC -1 mee te trainen. Een viertal vertrekt naar Velsen, drie spelers naar Hoofddorp en middenvelder Médoune Seye verkast naar Odin ’59.

De middenvelder kan profiteren van de leegloop bij de club. IJmuidenaar Richard Plug promoveerde met de club via play-offs op de valreep naar de derde divisie. De nieuwe trainer Mark Kranendonk, in een grijs verleden assistent bij EDO onder Jacques Koster, moest snel handelen. Hij haalde naast Seye zestien spelers, waaronder zes spelers van ADO ’20.

Seye maakte bij HFC in het verleden deel uit van het dreamteam Onder-17 met onder andere Ruben Heeremans, Joas Kors, Mikaël Schilling en Gillermo Kuling. Die vier trainen wel mee met de A-selectie van de Haarlemmers. Twee jaar geleden kreeg hij met zes andere talenten een uitnodiging om mee te trainen met het eerste elftal.

Seye is een controlerende middenvelder met veel loopvermogen.

Afgelopen seizoen kwam hij uit voor HFC Onder-21 en HFC-zaterdag. Hij kende een wisselvallig seizoen met een piek net na de winterstop.

De versterkingen van Odin ’59 zijn Seth Sarpong (De Dijk), Nydel Forgweh (De Dijk), Bishoy Sheata (PVCV), Rexhep Memini (Portugaal), Patrick Boon Marcello (ADO’20), Gijs Welboren (ADO’20), Kees Welboren (ADO’20), Kai van Langelaar (ADO’20), Mats van de Wijst (ADO’20), Gerluit Hardenberg (ADO’20), Stan Kleef (DEM), Jarmo Vrenegoor (AFC’34), Sebastiaan Dooyeweerd (DEM), Sem Grapendaal (Fortuna Wormerveer), Jonathan Richard (JOS/W’smeer).