Zaterdag 4e klasse C

HBC wint met miniem verschil bij Haarlem-Kennemerland

Als je als koploper op bezoek gaat bij een team wat zeven plaatsen lager staat dan zou je een makkelijke middag kunnen verwachten. Niets was minder waar. Een tot op het bot gemotiveerd Haarlem-Kennemerland maakte het HBC verdomde lastig, 1-2.

Jeroen Ketting kreeg de eerste mogelijkheid van de wedstrijd maar de aanvaller zag zijn kopbal in de handen van Haarlem-Kennemerland doelman Mathijs Wubs eindigen. Voor de thuisploeg viel de eerste mogelijkheid na een minuut of twintig te noteren. Een goede aanval over de rechterkant bracht rechtsback Carlton Kakaire in stelling om voor te geven. De HBC verdediging kreeg de bal maar moeilijk weg. Uiteindelijk kon Jordy Brust uithalen maar hij schoot net over. Even later redde Wubs prima op een vrije trap van Jerry de Groot. Tien minuten voor het rustsignaal kregen de bezoekers een strafschop toegewezen na vermeend hands in het strafschopgebied. Wouter Bartels werd flink afgeleid maar schoot kalm de 0-1 binnen. Bas Schoonderwoerd kopte hierna voor Haarlem-Kennemerland net over na een goede voorzet van Daan van Steijnen.

Na een uur spelen kon er aan de kant van Haarlem-Kennemerland feest gevierd worden. Na wederom een snelle uitbraak over de rechterkant van het veld kon uiteindelijk Carlton Kakaire via de binnenkant van de paal de gelijkmaker binnen schieten. Heel lang kon de thuisploeg niet van de gelijkmaker genieten. Jeroen Ketting zette vijf minuten later zijn ploeg weer op voorsprong. Schoonderwoerd kreeg de kans om zijn ploeg weer op gelijke hoogte te brengen maar HBC goalie Jan Kraaijvanger redde met een voor mannen nogal gevoelige plek en moest daarna even naar lucht happen.

In het laatste kwartier was de aanvallende koek voor Haarlem-Kennemerland wel op. HBC kreeg via Tim Schoenmaker, Joost Kuhlmann en Ketting nog wel wat mogelijkheden maar gescoord werd er niet meer. In de slotfase kreeg Schoenmaker nog een tweede gele kaart waardoor HBC met tien man het duel eindigde.

HBC blijft na de overwinning koploper in de zaterdag vierde klasse. VSV volgt op twee punten. De Velserbroekers hebben wel een wedstrijd minder gespeeld. Haarlem-Kennemerland staat op de achtste plek. Maar als de ploeg van Ron van Dijk de rest van het seizoen zo blijft spelen zullen er heus nog wel een paar plaatsen winst worden gemaakt.

De uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag vierde klasse C vind je op onze competitiepagina.

Tekst: Danny Prinsen