Zondag 2e klasse C

HBC walst over Schoten heen

Het inhaalduel tussen HBC en Schoten is geen moment een echte wedstrijd geweest. HBC toonde zich kwalitatief een paar maatjes te groot. Dat de dubbele cijfers niet werden gehaald had het voornamelijk aan zichzelf en Schoten-doelman Germain Ebbeling te danken: 7-0.

Natuurlijk is het verschil in doelstelling groot. HBC wil naar boven terwijl Schoten hard zal moeten knokken om in de tweede klasse te blijven. Schoten zal met alle goede bedoelingen naar Heemstede zijn afgereisd maar een goed resultaat zat er geen moment in voor de club uit Haarlem-Noord. Ebbeling kon na anderhalve minuut al een bal van Bryan Wilderom uit de bovenhoek pakken. Het was een opmaat voor de rest van de middag. HBC viel aan. De bezoekers hielden tegen.

« van 12 »

Na een minuut of tien werd de ban gebroken. Sven Wierda schoot HBC vanaf rand strafschopgebied op voorsprong. Hierna was het weer Wierda welke Ebbeling onder vuur nam. De sluitpost kon in twee instanties redden. Schoten kwam na een minuut of twintig meer in het spel voor. Dylan van der Kuijl stuitte op de voeten van HBC-doelman Bram Verhage. Tristan Horn schoot net naast en ook Wesley Berrenstein-Treffers verzuimde om de gelijkmaker binnen te werken. Daarna was het HBC wat de voorsprong via wederom Sven Wierda verdubbelde. Op slag van rust schoot Neil van Hooff de 3-0 laag in de verre hoek.

Na de pauze was er geen houden meer aan voor de ploeg van Remko Hoek. Binnen vier minuten stond het 4-0. Jesse van Loon vond met een mooie bal Jeroen de Bruijn. Die legde op zijn beurt de bal panklaar neer voor Wouter de Bruijn welke de bal binnen werkte. Jesse van Loon bracht met twee treffers de 5-0 en 6-0 op het bord. Bryan Wilderom zorgde voor het slotakkoord. Tot zijn eigen frustratie had hij nog niet gescoord. In de laatste minuut van de wedstrijd deed hij dit alsnog en zorgde zo voor een 7-0 eindstand. Scheidsrechter Westhoff vond het hierna wel prima en floot direct af.

HBC staat na de overwinning op een tweede plek in de tweede klasse. Drie punten achter DIOS maar met een wedstrijd minder gespeeld. Aanstaande zondag staat de topper tegen DIOS op het programma. Schoten staat op de tiende positie en speelt komend weekend tegen KDO.

Tekst: Danny Prinsen
Foto’s: Voetbal in Haarlem