AlgemeenZondag 2e klasse C

Piet Soomer volgt Rob Roomeijer op als voorzitter van HBC   

Het heeft even geduurd maar Rob Roomeijer heeft eindelijk afscheid kunnen nemen als voorzitter van HBC. Vorige week tijdens de Algemene Ledenvergadering werd er op gepaste wijze afscheid genomen. Zijn vervanger is ook een bekende bij HBC. Piet Soomer is de nieuwe voorzitter van de Heemstedenaren.

Het was al een tijdje bekend dat Roomeijer ging stoppen als voorzitter van HBC. “Ik heb op de nieuwjaarsreceptie van 2020 al aangegeven dat ik op de ledenvergadering in oktober 2020 de hamer wilde doorgeven. Daar kwamen nog een paar maanden blessuretijd bij.” Met het bestuur werd overlegd wie de meest geschikte kandidaat zou zijn om Roomeijer op te volgen. “Dat was Piet. Het hele team was het daar over eens. Piet heeft genoeg ervaring om het voorzitterschap over te nemen”, aldus de vertrekkende voorzitter.

Soomer: “We hebben te maken met veranderingen in de club. Een nieuwe visie. HBC is echt een fantastische club. Qua grootte, het complex en het aantal leden bijvoorbeeld. En Rob had daar perfect in gepast. Alleen gaf hij aan te stoppen. En dan was het het meest voor de hand liggend dat er iemand uit het bestaande bestuur het stokje over zou nemen. Om de club de visie te laten behouden. Het gedachtegoed is verzekerd voor de komende tijd.”

“Door corona hebben we alle tijd gehad om rustig de zaken over te dragen. Wij vonden ook dat Rob de waardering moest krijgen die hij verdiende. We wilden hem eigenlijk huldigen bij een wedstrijd van het eerste. Het applaus heeft hij verdiend. Maar dat was ons helaas niet gegeven”, vervolgt Soomer.

Piet Soomer zat al jaren in het bestuur van HBC. Daar was hij verantwoordelijk voor het technische beleid. “En dat blijf ik, als het kan, er bij doen. Ik wil de zondag selectieteams, O-23 en de dames zelf blijven doen. Voor de rest komt er in principe een opvolger.”

En dus stond Soomer ook aan de basis van het succes van de afgelopen seizoenen. “Ik moet wel zeggen dat alles wel echt mee zat. Het driejarenplan werd een tweejarenplan. De selectie was goed. De technische staf werkte fantastisch samen. En het bestuur en Jasper Ketting klikten heel goed. Dat was en is gewoon lekker werken.”

Het afscheid van Roomeijer ging op de ledenvergadering niet onopgemerkt voorbij. “Ik heb een KNVB onderscheiding en een gouden speld van de NKS ontvangen dus dat was een leuke verrassing.” Eerder dit jaar ontving hij ook al een Koninklijke Onderscheiding voor zijn inzet voor HBC.

De vraag is nu natuurlijk wat de oud-voorzitter (en erevoorzitter) na 26 jaar HBC vertegenwoordigd te hebben gaat doen op zondag. “Ik stop niet helemaal bij HBC. Dat kan ik ook niet. Ik blijf HBC vertegenwoordigen bij de besturen van de tegenstanders. Dus ik ontvang de bezoekende verenigingen en ga namens HBC de bestuurskamer in als we een uitwedstrijd spelen. Dat is ook niets voor Piet dus laat mij dat maar doen.”

Soomer: “Ik heb daar ook niet het geduld voor. Laat mij een half uur voor aanvang maar lekker rond dat veld hangen. Even kijken hoe de spelers er bij lopen. Even een momentje van rust na een week hard werken.”

Roomeijer: “Het is alleen wel lekker dat ik straks verder geen verplichtingen meer heb. Ik was er altijd. Gelukkig ging mijn vrouw altijd mee. Als zij dat niet gedaan had was het natuurlijk een stuk moeilijker geweest. Maar zolang ik het kan blijf ik een uithangbord van HBC. Ik ben er heel content mee dat Piet mijn opvolger is.” 

“Ik vind het een hele eer. En dat Rob mij daarin steunde ben ik hem erg dankbaar voor. Ik zal er alles aan doen om zijn vertrouwen waar te maken”, sluit de nieuwe voorzitter van HBC af.

Tekst: Danny Prinsen
Foto: Voetbal in Haarlem