Oefenwedstrijden

HBC en Olympia Haarlem tegenover elkaar in eerste oefenduel

Waar menig club nog niet met de voorbereiding op het nieuwe seizoen is begonnen stonden gisterenmiddag al twee ploegen uit de regio tegenover elkaar in de eerste oefenwedstrijd.

Twee ploegen die allebei kampioen werden van hun klasse. HBC promoveerde naar de Vierde Divisie. Olympia Haarlem speelt aankomend seizoen in de tweede klasse. De ploeg uit Schalkwijk won in Heemstede.

In de eerste helft ging het gelijk op. Het waren de bezoekers die op voorsprong kwamen. Na twintig minuten zette Sami Haouam zijn ploeg op een 0-1 voorsprong. Met deze stand werd ook de rust bereikt.

Na de pauze kwam de thuisploeg langszij. Nieuwkomer Lorenzo de la Rosa, vorig seizoen FC Lisse O-23,  zette de gelijkmaker op het bord. Daarna bleek dat Olympia Haarlem op de goede weg is voor het nieuwe seizoen. Via nogmaals Hauoam, Yauheni Bryliou en Youssef Blel liep de ploeg van Barry Tjeertes uit naar 1-4.

Aankomende week spelen beide ploegen hun volgende oefenwedstrijd. Dinsdag speelt HBC tegen Telstar O-21. Olympia Haarlem komt zaterdag weer in actie. Dan is DETO uit Vriezenveen, ook wel bekend als DETO Twenterand, de tegenstander. Ook zij spelen in de Vierde Divisie.