MidWest Cup

Bloemendaal wint na strafschoppen van BSM

Bloemendaal heeft zich geplaatst voor de achtste finales van de MidWest Cup. En dat ging zeker niet vanzelf.

Al na een minuut kwamen de bezoekers op voorsprong. Een terugspeelbal bracht Bloemendaal-doelman Sieb Tinholt in de problemen. Dillen van der Aar was er als de kippen bij en schoot BSM op voorsprong. Niet veel later was het weer een terugspeelbal van Bloemendaal die voor problemen zorgde. Tinholt gleed uit en Stijn de Krijger kon simpel binnen tikken. Drie maal is scheepsrecht hoor je wel eens. Vlak voor het rustsignaal gaf een derde foutieve terugspeelbal Stijn de Krijger de kans om zijn ploeg op 0-3 te zetten. Ditmaal redde Tinholt prima en zorgde hij ervoor dat BSM voor de pauze niet uitliep naar 0-3.

Na de thee gebeurde het toch. Via Mitch Jansen kwam BSM op 0-3. Direct na het doelpunt werd er bij BSM gewisseld. Doelman Cas Hortensius werd naar de kant gehaald. “Dat deed ik uit voorzorg. Hij had al wat last en voor ik hem straks tot de winterstop kwijt ben…”, aldus trainer René Ras. Veldspeler Sem van der Meer trok het shirt van Hortensius aan. Hij werd meteen getest met een schot laag over de grond maar Van der Meer redde prima. Bloemendaal greep wel zijn kans. In een tijdsbestek van tien minuten kwam de thuisploeg langszij. Via doelpunten van Nout van Zweeden en Wouter Snel stond het ineens weer gelijk, 3-3. BSM kwam er via de counter nog een paar keer gevaarlijk uit maar scoorde niet. Bloemendaal had het overwicht maar met kunst en vliegwerk hield Van der Meer het met zijn verdedigers vol tot het eindsignaal.

Bij de MidWest Cup is geen verlenging maar word er meteen overgegaan tot strafschoppen. Bloemendaal faalde niet en schoot alle vijf de strafschoppen binnen. Bij BSM was het uitgerekend Sem van der Meer welke zijn, en BSM’s laatste, strafschop naast schoot. Bloemendaal bekert verder in de MidWest Cup.