MidWest Cup

OG redt punt in de slotseconden

Het venijn zat ‘m in de staart van Midwest Cup-wedstrijd tussen Onze Gezellen en HBC-zaterdag. In de laatste vijf minuten werd er drie keer gescoord. Opgeteld bij de treffer uit de eerste helft leverde dat een 2-2 eindstand op.

OG-HBC was een wedstrijd van twee gezichten. Voor rust kreeg de thuisploeg een lesje effectiviteit van de ervaren Heemstedenaren. Joost Kuhlmann was voortdurend gevaarlijk namens HBC, de ploeg van Joop Böckling wist elkaar moeiteloos te vinden zonder zich al te zeer te hoeven inspannen. Dat resulteerde na zo’n 20 minuten in de 0-1. Een inzet van Mike Cats werd ongelukkig door een OG-verdediger in eigen goal gewerkt.

Daarna herstelde Onze Gezellen zich enigszins en waren de elftallen gelijkwaardig. Dat maakte het schouwspel er niet beter op. HBC vond het wel best en de mannen van Kick de Groot waren nauwelijks bij machte om gevaar te stichten en het keeper Maarten Paulus moeilijk te maken. Al had de thuisploeg wel pech dat een overtreding op Koen Toussaint binnen de zestien niet gehonoreerd werd met een strafschop.

In de tweede helft zette OG een tandje bij en kwam de thuisploeg vaker in schietpositie. Maar met de kansen deed de ploeg bitter weinig. Spitsen Nick Bouman en Mees Venniker schoten óf over óf tegen de HBC-keeper aan. Tot vijf minuten voor tijd. Laatste man Bob de Groot, inderdaad, de broer van, ging mee naar voren en hem lukte het wel om vallend de 1-1 binnen te werken. Eén minuut later was de OG-vreugde al weer over. Casper Kuhlmann stond aan het einde van de enige knappe HBC-aanval van de tweede helft: 1-2.

In de laatste seconden van de wedstrijd geschiedde er toch nog gerechtigheid voor de Haarlemmers. Een verre ingooi van Jurre Dekker werd matig verdedigd door de HBC-defensie waardoor invaller Quint Aardenburg raak kon koppen.

Alle uitslagen en standen van de MidWest Cup vind je op onze toernooipagina.

Tekst en foto: Marcel Akerboom