Jorian Faassen verruilt VSV zaterdag voor Olympia Haarlem

Jorian Faassen zal volgend seizoen te zien zijn in het shirt van Olympia Haarlem. Faassen maakt de overgang van VSV zaterdag naar de ambitieuze derde klasser uit Schalkwijk.

Olympia Haarlem was op zoek naar ervaring en kwam dan ook uit bij de verdediger van VSV zaterdag woonachtig in IJmuiden.

Trainer Barry Tjeertes: ‘De afgelopen jaren hebben wij een aantal keer tegen VSV gespeeld en daar was Faassen eigenlijk altijd opvallend sterk en liet hij een uitstekende indruk achter bij ons. Een leider die zijn mannetje staat in het veld en met veel rust aan de bal. Jorian heeft natuurlijk ook altijd op een hoger niveau gespeeld en brengt de nodige ervaring met zich mee en weet dus goed wat er gevraagd word. Naar dit soort type spelers zijn we op zoek. Wij zijn dan ook erg blij dat wij Jorian hebben kunnen strikken voor het aankomende seizoen.’

Naast Jorian Faassen wist Olympia Haarlem al eerder doelman Vincent Hofman aan te trekken.

Tjeertes: ‘Wij verwachten onze selectie in grote lijnen bij elkaar te houden en willen ons ook gericht met een aantal ervaren spelers versterken. Een keeper en centrale verdediger hebben we nu binnen. Nu gaan wij verder kijken om nog een middenvelder en een aanvaller naar ons toe te halen. Daarnaast stromen er een aantal talentvolle spelers door vanuit de jeugdopleiding waardoor onze selectie er weer goed op staat.

Foto: Hans van Beek / Amstelveen Heemraad