Zaterdag 4e klasse C

Haarlem-Kennemerland boekt zevende overwinning op rij

Een simpele overwinning voor Haarlem-Kennemerland afgelopen zaterdag. De mannen van Rajinder Deen hadden geen kind aan SVIJ en wonnen met 1-5 in IJmuiden. Met alweer de zevende overwinning op rij en een eerste plek in de periode lijken de Haarlemmers op een plek in de nacompetitie af te stevenen. Iets dat na de matige start dit jaar toch niet meer haalbaar leek.

Al vroeg in de wedstrijd kwam de uitploeg op een 0-1 voorsprong door een doelpunt van Yannick Fong- Tin Joen. Toen na twintig minuten ook de 0-2 binnenviel door een mooie volley van Bas Schoonderwoerd leek de wedstrijd eigenlijk al wel gespeeld. SVIJ was het eerste halfuur geen moment dreigend, maar door een aantal slecht uitgespeelde kansen liep Haarlem-Kennemerland niet verder uit. Tien minuten voor de rust scoorde Jeroen Wubbe toch de derde goal. Een paar minuten later wist SV Ij de aansluitingstreffer te maken via Nabil Hussein, waardoor er gerust werd met 1-3. Ontspannen thee drinken kon helaas niet. Haarlem-Kennemerland verdediger Aaron Vonk gleed uit in de kleedkamer en al snel werd duidelijk dat het goed mis was. De ambulance werd gebeld en een gebroken enkel vastgesteld. Dit had duidelijk de scherpte weggehaald bij de Haarlemmers, want de tweede helft was een stuk minder dan de eerste. Pas in de vijfenzeventigste minuut maakte Schoonderwoerd de vierde voor de uitploeg, en in de negentigste minuut zorgde een simpele intikker voor zijn hattrick.

Door de overwinning en het gelijkspel van Wijk aan Zee staat Haarlem-Kennemerland nu vierde op de ranglijst, maar nog belangrijker is dat zij met een eerste plek in periode een ticket voor de nacompetitie in eigen hand hebben. Dat is gezien de jonge leeftijd van de groep –  De oudste man op het veld bij de Haarlemmers was zaterdag tweeëntwintig jaar – toch een prestatie te noemen. Na afloopt dus een trotse trainer Deen. ‘’Dit seizoen plukken we de vruchten van het goede jeugdbeleid dat we de afgelopen jaren hebben gevoerd. De helft van onze groep is pas sinds dit jaar senior en heeft de afgelopen jaren op hoog niveau in onze oudste jeugdelftallen gespeeld. Dat is een mooie opstap geweest. De andere helft speelde afgelopen twee jaar ook al samen bij de senioren. Het zijn allemaal vrienden van elkaar, de sfeer is fantastisch. Als club wilden we onze eigen eerste elftal spelers opleiden. Dat is toch mooi gelukt.’’