Haarlem-Kennemerland naar nacompetitie na winst op Waterloo

Op het sportpark Waterloolaan kon Haarlem-Kennemerland zich veilig stellen voor de nacompetitie om promotie naar de derde klasse.

Of de spanning er bij de Haarlemmers goed in zat of dat Waterloo sterk voor de dag kwam is een raadsel, maar de mannen Nico van de Berghe speelde goed voetbal met afwisselend goede combinaties en de lange bal. Haarlem-Kennemerland wist zich hier in het begin geen raad mee. Dit resulteerde in een paar kansjes voor de mannen in het rood/wit.

Na een half uur spelen trakteerde Waterloo zich op een 1-0 voorsprong. Een corner viel bij de tweede paal, waar Raoul van de Berghe binnen kopte. Hierna volgde nog een paar kleine kansen, maar of de keeper stond in de weg of de bal werd onnauwkeurig ingeschoten. De 1-0 was tevens de ruststand.

Na de thee een heel ander wedstrijdbeeld. Haarlem-Kennemerland kwam herboren uit de kleedkamer en bood Waterloo gelijkwaardige tegenstand en liep in de laatste fase van de wedstrijd over Waterloo heen.
Eerst volgde de gelijkmaker na een fantastische vrije trap van Cas Wubbe. Vlak hierna viel de 2-1 nadat  Stefan Tsakaldis een gemiste kans van Benjamin Hoek wist in te tikken. De weerstand was gebroken en in slotfase mocht, eveneens Stefan Tsakaldis, de eindstand bepalen op 1-3.

Waterloo heeft één helft prima weerstand geboden en heeft laten zien dat er veel progressie is geboekt dit seizoen. Haarlem-Kennemerland kan zich gaan voorbereiden op de nacompetitie, maar moet dan wel meteen bij aanvang er staan.

Tekst: Wilfred de Waal

Foto: Haarlem-Kennemerland