Zaterdag 4e klasse C

Eindelijk

14 mei 2022. VSV-zaterdag is eindelijk voor de eerste keer kampioen geworden. Op de bank, in keeperstenue, zat Mitchel Ris, de man die in 2012 de ‘oprichter’ van dit team was. Een invalbeurtje zat er helaas niet in voor hem, maar de titel in de vierde klasse C straalde ook op hem af. VSV won met 0-4 van nummer twee Jong Hercules.

De vorige twee seizoenen stond VSV ook op pole position om kampioen te worden, maar corona gooide roet in het Velserbroekse eten. Deze jaargang leidde de ploeg van Paul Meinders van het begin tot het eind. ,,En we speelden vandaag ook nog eens de beste wedstrijd van het seizoen’’, zag de VSV-coach. Vooral Jesse Kooijman blonk uit. Met zijn inzet en spelinzicht was hij een plaag voor de Jong Hercules-verdediging. Het was dan ook geen toeval dat de 0-1 in de 13e minuut tot stand kwam uit een voorzet van Kooijman. Max Hummel kreeg het doelpunt op zijn naam.

Ook na die goal dicteerden de Velserbroekers de wedstrijd. Jong Hercules kreeg welgeteld nul mogelijkheden terwijl VSV voortdurend aandrong. Pas vlak voor rust beloonde de ploeg zichzelf met de 0-2. Wat meteen ook een memorabel doelpunt was. Hummel legde met de borst de bal panklaar voor Justin Kunst op de punt van het strafschopgebied. Zijn ‘luie’ uithaal eindigde wonderschoon in de uiterste bovenhoek. ,,Ik heb nog nooit zo’n mooie gemaakt’’, zei hij in de rust.

Na de thee bekroonde VSV het sterke optreden met nog twee doelpunten. Diego Mudde kopte ongehinderd een verre ingooi binnen en Max Hummel blijkt ook met links te kunnen scoren: hij stond tien minuten voor tijd aan het eind van weer een fraaie VSV-aanval.

Na het laatste fluitsignaal brak uiteraard het feest los in Beverwijk. Dat in de thuiskantine ongetwijfeld een passend vervolg zal hebben gekregen. Want deze titel voor VSV is meer dan verdiend en mag gevierd worden, ook door de VSV’ers van het eerste uur.

Tekst en foto: Marcel Akerboom