VSV wint van Alkmaarsche Boys

Een leuk potje om naar uit te kijken werd een grimmig duel met een winnaar die op eieren liep.

Al snel liet VSV weten wat er zondag moest gebeuren. Via goed combinatie spel schoot na 6 minuten Tim Sewalt de bal snoeihard in de linker bovenhoek. Alkmaarsche boys zakte in. VSV kwam tot voetballen, maar strandde op een muur. Of te wel de bus werd geparkeerd.

Een grote kans, omdat de keeper van Alkaarsche Boys de bal bij de rechtsbuiten in zijn voeten schoof, belandde naast het doel. Een scrimmich vanuit een corner belandde voor de voeten van Randy Riedijk die de 2-0 binnen schoot. Riedijk werkte ook de 3-0 binnen na drie 1-2tjes door de as. Er volgde daarna vele kansen voor onder andere Moreno Blom maar gescoord werd er niet meer. En zo eindigde de eerste helft met een 3-0 tussenstand.

In de tweede helft begon VSV sterk. Malcolm krijgt de eerste kans maar schiet de bal net naast. Het spel werd grimmiger en ontaarde in felle duels. Alkmaarsche boys wist een corner te krijgen en hieruit kwam de 3-1 via de voorstopper van VSV, een ‘Edje’ (naam bij de redactie bekend). Hierna hield Noby, de keeper van VSV, met een paar goede reacties VSV op de been. VSV had inmiddels weer de draad opgepakt en maakte via de linkerkant een mooie actie die via Flo Lieverse terecht kwam bij de opbouwer van de aanval, Tim Sewalt die de 4-1 binnen schoot.

Vlak hierna was een overtreding in de zestien op Moreno Blom. Een penalty werd gegeven, die Malcolm onberispelijk binnen schoot: 5-1. Dan denk je het is klaar, maar niets van dat alles was waar. Er werden wat wissels gepleegd en er werd niet dat extra duwtje in de ravijn gegeven. Waardoor Alkmaarsche boys zelfs kon terugkomen tot 5-4.  En jawel, weer een ‘Edje’ van diezelfde voorstopper.

Een leuk potje met de conclusie dat er voor de trainer van VSV nog wat te puzzelen valt.

Met dank aan Wilfred de Waal