Geen straf voor Terrasvogels en DSK na gestaakt duel

De voetbalbond heeft laten weten geen straffen uit te delen naar aanleiding van de gestaakte wedstrijd tussen Terrasvogels en DSK. De clubs blijven op achttien punten staan. Wel deelde de bond individuele straffen uit voor diverse rode kaarten.

De wedstrijd in Santpoort op 13 maart werd een kwartier voor het einde gestaakt, nadat de scheidsrechter van mening was dat de sfeer te grimmig werd. Op dat moment waren al drie spelers met rood van het veld gestuurd. Mitchell Smithuis bezorgde Terrasvogels de 1-0 voorsprong. DSK-speler Rick van Roon kreeg daarna de rode kaart voor een harde trap aan Smithuis. Even later kregen Adil Oummlil van Terrasvogels en Kevin Collignon van DSK ook nog een rode kaart voor diverse onvriendelijkheden richting elkaar. Toen het daarna ook buiten het veld onvriendelijk werd, besloot de scheidsrechter de wedstrijd te stoppen.

De tuchtcommissie onderzocht de aanleiding voor het staken. Collectief duw- en trekwerk van beide teams was door de arbiter vermeld. Uiteindelijk heeft de KNVB enkel individuele spelers een straf opgelegd. Zo kreeg Adil Oummlil van Terrasvogels zes wedstrijden schorsing en Kevin Collignon van DSK zelfs zeven. DSK-speler Rick van Roon mocht drie wedstrijden niet in actie komen, maar zijn schorsing zit er inmiddels op.

Zowel Terrasvogels als DSK strijden tegen degradatie en deelname aan de nacompetitie voor lijfsbehoud in de vierde klasse. Beide elftallen hebben achttien punten, maar Terrasvogels heeft een beter doelsaldo. Terrasvogels staat nu op de veilige tiende plek, terwijl DSK op de elfde plek deel zou moeten nemen aan de nacompetitie. De voetbalbond heeft bepaald dat het laatste deel van de wedstrijd op 5 mei wordt uitgevoetbald. Het restant van de wedstrijd op Sportpark De Elta begint om 14.00 uur.

De stand en het resterende programma van de vierde klasse D vind je op onze klassenpagina.

Terrasvogels - DSK - Voetbal in Haarlem
De wedstrijd Terrasvogels – DSK werd een kwartier voor tijd gestaakt.

(Foto: Tineke Nuijens)