Zondag 4e klasse D

Geel-Wit verspeelt dure punten tegen Onze Gezellen

Iets na vier uur gistermiddag stonden de gezichten van de Geel-Wit spelers op onweer. Een bijna zekere overwinning werd vlak voor tijd verspeeld, terwijl de punten zo hard nodig zijn. Een onnodige rode kaart deed de wedstrijd kantelen, waarna de 3-0 voorsprong niet kon worden vastgehouden en Onze Gezellen langszij kwam.

Vooraf was duidelijk dat beide clubs de punten goed konden gebruiken. Geel-Wit vecht tegen directe degradatie en Onze Gezellen heeft nog een paar puntjes nodig om zich veilig te spelen, zonder te hoeven deelnemen aan de nacompetitie. Dat ook de bezoekers nog niet helemaal veilig zijn, bleek aan het meedoen van Kick de Groot. De Groot was jarenlang een vaste waarde bij OG en speelt tegenwoordig in het derde elftal, maar moest het jonge team gister aansturen vanuit de achterste linie.

Geel-Wit liet direct zien wat de plannen waren. De ploeg van Rocco de Vos werkte zich een slag in de rondte en probeerde te voetballen waar mogelijk, maar dat was niet het belangrijkst. De punten zijn keihard nodig en met die instelling trok de thuisploeg ten strijde. Gedurende de eerste helft speelde de wedstrijd zich grotendeels af op het middenveld. Veel lange ballen en harde tackles tekenden dit duel onderin de vierde klasse.

Halverwege de eerste helft liet Kick de Groot zich zien. Een keiharde overtreding voor de dug-outs leverde hem terecht een gele kaart op. Zijn slachtoffer probeerde nog verder te spelen, maar Geel-Wit aanvoerder Roy Vernout moest er toch vanaf. Vlak daarna brak de thuisploeg de ban. Luca Adamo schoot een gegeven strafschop binnen. Met een 1-0 stand mochten de ploegen ook aan de thee.

De tweede helft begon zoals de eerste helft was verlopen. Geel-Wit met het meeste balbezit, maar Onze Gezellen soms erg gevaarlijk vanuit de tegenstoot. Evert van der Laan heeft dit seizoen al eerder van zich laten horen en ook deze wedstrijd bleek hij weer een uitstekende spits. Binnen tien minuten bezorgde hij Geel-Wit een 3-0 voorsprong. Twee keer kon hij van dichtbij simpel binnenschieten.Geel-Wit - Onze Gezellen - Voetbal in Haarlem

De wedstrijd leek gespeeld, maar Ro Rosenhart kon ondanks de ruime voorsprong zijn gemak niet houden. In een duel waarbij hij de vrije trap mee kreeg, liet hij zich gaan met enig duw- en trek werk. De scheidsrechter toonde hem de rode kaart. Een totaal nutteloze actie zorgde ervoor dat Onze Gezellen toch weer mogelijkheden zag. Trainer Otto Berendrecht paste direct een aanvallende wissel toe.

Een kwartier voor tijd kwamen de bezoekers terug tot 3-1. Guus Bloem schoot raak van elf meter. OG rook bloed en Geel-Wit werd achteruit gedwongen. Ted Pauw mistte namens de thuisploeg wel nog een enorme kans om de wedstrijd in het slot te gooien, maar even later zorgde de lange Boyd Post met een kopbal van dichtbij voor de aansluitingstreffer. En het feest aan OG-zijde was pas compleet toen in de laatste minuut de 3-3 op het scorebord kwam. Miscommunicatie tussen doelman en verdediger resulteerde in een eigen doelpunt van Van den IJssel. De ingevallen verdediger kopte een lange bal voorbij zijn eigen keeper.

Onze Gezellen heeft nu een voorsprong van zes punten op nummer elf DSK. De nummer elf moet aan het einde van het seizoen nacompetitie spelen om ook volgend jaar weer in de vierde klasse te acteren. Geel-Wit ziet concurrent DIO uitlopen. Rocco de Vos moet met zijn ploeg nu twee punten goedmaken om directe degradatie te ontlopen.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de vierde klasse vind je hier.