4D: DIO pakt cruciaal punt, HBC en Schoten winnen

Met nog drie wedstrijden te gaan neemt de spanning toe in de vierde klasse D. De strijd om de laatste periodetitel is helemaal losgebarsten. DIO pakte een zeer belangrijk punt in het gevecht tegen degradatie en zet concurrent Geel-Wit op drie punten afstand. SVIJ is na een 10-0 oorwassing van Spaarnwoude officieel gedegradeerd. Koplopers HBC en Schoten wonnen beiden. Een kort overzicht:

Alliance ’22 – Geel-Wit ‘20
Geel-Wit kreeg een pak slaag van buurman Alliance ’22. Waar de schade met de rust nog meeviel, stond na 90 minuten een 9-0 op het scorebord. Bij de thuisploeg was Duke de Vries de grote man. De aanvaller scoorde drie keer. Jasper Wille en Steven Olie scoorden beide twee maal. Douwe Simon Thomas en Sjoerd Hochstenbach completeerden het negental. Alliance ’22 blijft meedoen in de strijd om een ticket voor de nacompetitie. Geel-Wit ziet het degradatiespook steeds dichterbij komen.

DIO – Velsenoord
DIO pakte een enorm belangrijk punt tegen Velsenoord. De Haarlemmers kwamen op een 0-1 achterstand, maar vochten zich knap terug tot 1-1. Cees Fenings bezorgde de thuisploeg een punt. Door het behaalde punt neemt DIO afstand van Geel-Wit wat op plek dertien staat. Het gaatje is inmiddels drie punten. Daarnaast is de veilige plek tien op slechts een punt verwijderd. Er volgen voor DIO zeer beladen duels. Velsenoord verloor twee belangrijke punten in de strijd om de derde periode.

SVIJ – Spaarnwoude
Voor de tweede keer verloor SVIJ dit seizoen met dubbele cijfers. Namens Spaarnwoude scoorde Clint van der Deijl drie doelpunten. Jorri van der Aar en Joey Hoogenboom scoorden twee keer. Bart Vink, Tim Visser en Maurice oud scoorde allen eenmaal. Door de nederlaag is SVIJ officieel gedegradeerd. Spaarnwoude kan de competitie rustig uitspelen, al kan het nog wel beslissend zijn bovenin. Volgende week komt HBC op bezoek.

Ajnaoua - RCH - Voetbal in Haarlem
Hakim Ajnaoua is volgend jaar trainer van RCH zondag 2. (archieffoto)

Onze Gezellen – RCH
Onze Gezellen speelt nergens meer voor en dat was gister te zien tegen RCH. Trainer Otto Berendrecht miste ook nog een aantal spelers die op vakantie waren. Al met al een vervelende middag voor de club uit Haarlem-Noord. Onze Gezellen kreeg de eerste kans, maar RCH was te sterk en won met 0-4. Uitblinker Sergio Burke scoorde drie keer. Hakim Ajnaoua (foto) scoorde de andere treffer. De aanvoerder is volgend jaar trainer van de reserves van RCH. Door de overwinning mengt RCH zich in de strijd om de derde periode. De volgende speelronde staat de kraker met Alliance ’22 op het programma. Onze Gezellen blijft op de achtste plek staan.

DSS – BSM
De wedstrijd tussen DSS en BSM kende weinig belangen. BSM is zo goed als veilig en DSS staat op de zesde plek in niemandsland. Toch werd de wedstrijd een spektakel waar uiteindelijk DSS met 5-4 aan het langste eind trok. DSS nam een 4-0 voorsprong door doelpunten van Bart Duppen, Daan Geldermans, Wesley Tan en Job van den Dries. Door twee treffers van Sem van der Meer en één van Kevin Aarts kwam BSM terug in de wedstrijd. Job van den Dries scoorde de 5-3, waarna het slotakkoord was voor Kevin Aarts van BSM.

HBC – DSK
Koplopers HBC en Schoten hebben één taak. Alle wedstrijden tot het einde moeten gewonnen worden. HBC won deze speelronde eenvoudig van DSK. Menno Grijzen, Neil van Hooff en Nick Schnater bepaalden de 3-0 ruststand. Ronnie Nolles schoot na rust de 4-0 binnen en Bas Aarts maakte de vijfde. Tussendoor miste Nolles nog een strafschop. Vervelend nieuws voor HBC was het uitvallen van aanvoerder Shady Shehata.

Schoten – Terrasvogels
Schoten had een lastige dobber aan Terrasvogels. Trainer Cees Nuijens had het tactisch goed voor elkaar, waardoor Schoten in de tweede helft een kwartier lang achter de feiten aanliep. Schoten miste achterin steunpilaar Joey Blom door een schorsing. Sjoerd Auwerda en Aron Apetz brachten de thuisploeg aan een 2-0 leiding. Thom Specht bracht de spanning terug, waarna Schoten doelman Heruer mocht danken dat het geen 2-2 werd. In de sterke periode van Terrasvogels schoot Lennaert Stuur de 3-1 binnen, waarna de tegenstand gebroken was. Opnieuw Auwerda zorgde voor de eindstand, 4-1.

Alle uitslagen, de stand en het resterende programma van de vierde klasse D vind je op onze klassenpagina.