AlgemeenOverig

DSS viert honderste verjaardag

7 oktober 1919. Voetbalclub SDS zag het levenslicht. Nu honderd jaar later is DSS uitgegroeid tot een van de grootste verenigingen van Haarlem.

Inderdaad. De club begon onder de naam SDS. Sterk Door Samenspel werd na vier jaar gewijzigd naar Door Samenspel Sterk omdat er in Amsterdam ook al een club was die SDS heette. DSS speelde haar allereerste competitiewedstrijd in september 1920 tegen Geel-Wit. Dat was nog niet op het huidige Pim Mulier Sportpark. Eerst werden de thuiswedstrijden aan de Molenwerfslaan in Heemstede gespeeld. Later kwam DSS in actie aan de Bergweg in Bloemendaal (huidige HBS terrein) en aan de Schalkwijkerweg (huidige DIO terrein). In 1962 kreeg DSS haar eigen terrein aan de Jaap Edenlaan in het Pim Mulier Sportpark, wat trouwens eerst nog gedeeld werd met DSB, Alliance ’22 en Kennemerland.

Het allereerste voetbalteam van DSS

Nu honderd jaar later gaat de verjaardag niet ongemerkt voorbij. Er stonden dit jaar al tal van festiviteiten op het programma. Aankomend weekend wordt het feestjaar afgesloten.
Het jubileumweekend wordt vrijdag 4 oktober ingeluid met een jubileumreceptie voor genodigden. Als afgevaardigde van de KNVB ontvangt Michael van Praag het eerste exemplaar van het boek ‘DSS 100, Een eeuw DSS’. In 100 pagina’s wordt een tocht langs onze velden gemaakt, stilgestaan bij oude en nieuwe DSS-talenten, oude en nieuwe clubhuizen, zaalvoetbal en honkbal, snacks van Theo en de revolutionaire opkomst van het vrouwenvoetbal, voetballende vaders en moeders. Voor de iets oudere jeugd (12-15 jaar) is er in de avond  een jeugdfeest met een liveoptreden van DJ Britt van Santen.

MO-15 1 klaar voor het nieuwe seizoen

Een dag later op zaterdag 5 oktober wordt van 14.00 uur tot 16.00 uur in de grote feesttent achter het clubhuis een reünie gehouden voor oud-leden, waarvoor zich inmiddels al bijna tweehonderd mensen hebben aangemeld. De dag begint ’s morgens al om 9 uur met een serie clinics voor de jonge jeugd (5-12 jaar), met leuke attracties als een snelheidsmeter om je schotsnelheid te meten, een panna knock-out, VoetbalDarts en de mogelijkheid om met een profvoetballer op de foto te gaan. Voetbalmeiden in dirndljurken en voetbaljongens in lederhosen gaan zaterdagavond helemaal los tijdens het al weken uitverkochte Oktoberfest, dat het hoogtepunt moet worden van de festiviteiten.

Maandag 7 oktober bestaat DSS dan eindelijk 100 jaar!

Het nieuwe shirt van DSS

Tekst: Danny Prinsen / DSS
Foto’s: DSS