DSOV troeft Pancratius tactisch af

DSOV rolde zondagmiddag tegenstander Pancratius op in het eerste kwartier van de regio-derby in de tweede klasse C. Uiteindelijk won de ploeg van trainer Bart Jansen vrij gemakkelijk en met duidelijke cijfers: 4-0.

Jansen had een tactische zet uitgedacht die Pancratius, de club die hij dit seizoen na drie jaar verruilde voor DSOV, direct in verlegenheid moest brengen. Bianco Carolina, die in Vijfhuizen al jaren centraal achterin speelt, begon naast Martijn Nelis, Ruben Karelse en Joey Carolina als vierde spits. Van zoveel aanvallende kracht had Pancratius in de openingsfase niet terug. En op het moment dat de bezoekers na pakweg twintig minuten een oplossing hadden gevonden voor dit uitermate lastige fenomeen, stond het al 3-0 voor de thuisclub. Ruben Karelse prikte in de vijfde minuut de 1-0 beheerst achter de kansloze Stijn Morsch. Waarna even later Bianco Carolina de bal ineens op de wreef nam en een paar tellen later een voorzet van Martijn Nelis listig met het linkerbeen binnen tikte. Waarmee de wedstrijd geen wedstrijd meer was, en al helemaal niet toen Joey Carolina de 4-0 liet aantekenen. De rechterspits omzeilde vijf minuten voor de thee de buitenspelval en liet Stijn Morsch opnieuw kansloos.

Tja, dan is de wedstrijd ‘gedaan’, maar moet toch nog de tweede helft gespeeld worden. Die deed iedereen op en rondom het veld dan ook pijn aan de ogen. Ondanks alle ellende kregen beide ploegen toch nog enkele mogelijkheden om de score interessanter te maken. Dat lukte niet, zodat scheidsrechter Meeuwenoord de laatste keer op zijn fluit blies terwijl de 4-0 nog steeds op het scorebord stond.

,,De eerste helft was inderdaad prima”, vond Bart Jansen na afloop. ,,De tweede helft misschien wat minder. Er waren wel nog kansen over en weer, het had net zo goed 7-2 kunnen worden.” Een beter begin van de competitie had hij zich niet kunnen wensen, en dat tegen zijn vorige club. Jansen bleef netjes, hoewel hij een glimlach nauwelijks kon onderdrukken. ,,Dit is een hele fijne start, ja. Dat gaan we eerst maar eens lekker vieren.”

Alle uitslagen, programma en standen van de 2e klasse C vind je op de competitiepagina.